BES'ten Baraka LTB meclis üyesi adayı Refikoğlu'na açık destek

Siyasi partilere güvenin 'sıfır' olduğunu söyleyen Bozat, Merter Refikoğlu'nun başarılı olacağına inandığını, Baraka'nın bu süreçte yer alacağını duyduğunda çok sevindiğini söyledi. Bozat, "partilerin beceremediğini dernekler beceriyor" diyerek, "Zincirleri kırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Desteğimizden şüpheniz olmasın" dedi.

Bozat: "Zincirleri kırmak için ne gerekiyorsa yapacağız"
Siyasi partilere güvenin 'sıfır' olduğunu söyleyen Bozat, Merter Refikoğlu'nun başarılı olacağına inandığını, Baraka'nın bu süreçte yer alacağını duyduğunda çok sevindiğini söyledi. Bozat, "partilerin beceremediğini dernekler beceriyor" diyerek, "Zincirleri kırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Desteğimizden şüpheniz olmasın" dedi.
Baraka LTB meclis üyesi adayı Merter Refikoğlu, Baraka aktivistleri Besim Baysal ve Münür Rahvancıoğlu ile birlikte Belediye Emekçileri Sendikası (BES)i ziyaret ettiler.
"Her durumda belediye emekçilerinin yanındayız"
Ziyaret sırasında konuşan Merter Refikoğlu, halkın belediyede geçtiğimiz 4-5 yıl içerisinde ne olup bittiğini bu yıl yaşanan eylemlilik sürecinde öğrendiğini söyleyerek, Baraka olarak, LTB meclisinde, peşkeşlere, özelleştirmelere angaryaya karşı ses çıkarıp, belediyede yaşananları halka aktarabilecek birisinin elzem olduğunu düşündükleri için bu süreçte yer aldıklarını söyledi. Refikoğlu, sürecin başında, ilk amaçlarının ortak bir aday olduğunu fakat maalesef bunun gerçekleşemediğini söylerken, "Baraka'nın başkanlığa aday çıkarması durumunda sol beşe bölünecekti, bunu yapmayıp bir meclis üyesi ile 'Ankara elini yakamızdan çek'i kaç kişi onaylıyoru görmek, ne kadar emekçi yanımızda bilmek istedik" dedi. Refikoğlu, her durumda belediye emekçilerinin yanında olacaklarını söyleyerek, seçilip seçilmemelerinin bu durumda bir etkisi olmayacağını, emekçilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.
"İradesizleştirme ve kimliksizleştirme karşı bir hamle"
Baraka Aktivisti Besim Baysal ise, bir yola girildiklerini, BES ile birlikte bu yıl tarihi bir mücadele yaşandığını ve mücadeleyi herkesten çok BES'in yaşadığını vurguladı. Baysal bu süreçte, ülkenin yöneticilerinin aslında görünen yasal yöneticiler olmadığını, avuç açma zihniyeti ile 'parayı nasıl çıkarırız'ın peşinde koşan, hep daha bağımlı, irademizi teslim eden, emekçilerin hiçbir hakkı kalmayacak şekilde yeni yasalar, projeler ve özelleştirmelerle halkın karşısına çıkan kişiler olduklarının anlaşıldığını söyledi. Cemal Bulutoğluları'nın seçilmesiyle, belediyenin daha fazla borç batağına sürüklendiğini ve bunun sorumluluğunun da emekçilere yüklendiğini söyleyen Baysal, bu sürecin Lefkoşa'yı bugünkü duruma getirdiğini ve seçimin kapıya dayandığını belirtti. Baysal, Baraka'nın bütün eylem süreçlerinde emekçilerin yanında aktif olarak yer aldığını söylerken, "Arkamızı dönüpte, 'seçimdir, biz karışmayız' iradesini ve sinikliğini gösterecek durumda değildik. İşte Merter arkadaşımızı da bu yüzden LTB meclisine aday gösterdik" dedi. Baysal, amaçlarının halkı bilgilendirmenin yanında, Lefkoşa'da yaşanan iradesizleştirme, kimliksizleştirme gibi süreçlerden rahatsızlık duyan, emeğin iki kat sömürülmesinden, ekonomik paketlerden rahatsızlık duyan halkın, tercihini yapabileceği bir aday sunmak olduğunu vurgularken bu anlamda BES ile de görüşüp fikirlerini almak ve destek sitemek için bu ziyareti gerçekleştridiklerini belirtti.
"Zincirleri kırmak için ne gerekiyorsa yapacağız"
BES Başkanı Bozat ise, "toplumun elinden iradesi alınmıştır" diyerek, eylemlerde, mitinglerde bir araya gelen solun, iş seçime gelidi mi herkesin kendi kulvarına çekildiğini söyledi. Bozat, seçim sürecine girildiğinde, sola "1-2 senedir bir yola çıktık buyurun o gücü birleştirelim, bu iradeyi sandiğa koyalım dedik. Seçimler gelince herkesin ayrı bir yola girdiğini gördük" dedi. Siyasi partilere güvenin 'sıfır' olduğunu söyleyen Bozat, Merter Refikoğlu'nun başarılı olacağına inandığını, Baraka'nın bu süreçte yer alacağını duyduğunda çok sevindiğini söyledi. Bozat, "partilerin beceremediğini dernekler beceriyor" diyerek, "Zincirleri kırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Desteğimizden şüpheniz olmasın" dedi.
Baraka Biyologlar Derneği'ne ziyaret gerçekleştirdi
Sarpten: "Sizin başarınız bizim de başarımızdır"
Biyologlar Derneği'nden Baraka LTB Meclis üyesi adayı Refikoğlu'na anlamlı mesaj: "Desteğimiz var. Olsa da olmasa da, bizim sevindiğimiz bir gelişme oldu bu. Sizin başarınız bizim de başarımızdır."
Baraka Kültür Merkezi LTB Meclis üyesi adayı Merter Refikoğlu ve Baraka aktivisti Nazen Şansal dün Biyologlar Derneği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten ile görüşme gerçekleştiren Refikoğlu ve Şansal, LTB Meclis üyeliğine neden aday gösterdiklerini paylaştılar. Şansal, Refikoğlu'nun adaylığını hem Ankara'ya hem de solun birleşememesine karşı bir tepki olduğunu ifade etti.
Solda birlik için çok çabaladıklarını ama başarılı olamadıklarını söyleyen Refikoğlu, zaten bölünmüş olan solu daha da bölmemek için başkan adayı çıkartmadıklarını vurguladı.
Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten Baraka'nın aday çıkartmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Baraka'nın duruşuna, vizyonuna çok uygun bir hareket. Hep söylerim, Baraka bence diğer büyük örgütlerde de olmayan örgüt disiplinine sahip. Bu da çok hoş! Birçok olayda da yanımızda bulduğumuz bir örgüttür. Böyle bir adım atarak da iyi yaptınız. Elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız." şeklide konuştu.
"Sizin başarınız bizim de başarımızdır"
Solun yaşanan olumsuz deneyimlerden ders çıkartmadığın da belirten Sarpten, Merter Refikoğlu'nun LTB Meclisi'ne girme ihtimali olduğunu söyledi:
"Kazanma şansınız var. Onu da ihmal etmeyin. Öyle bir inanç oluşursa, kazanabilirliğe dair bir kamuoyu oluşursa kazanabilir tabii. Çok da iyi olur, anlamlı olur. Desteğimiz var. Olsa da olmasa da, bizim sevindiğimiz bir gelişme oldu bu. Sizin başarınız bizim de başarımızdır."
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.