İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Eroğlu Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF), Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) ile attığı imzayı birleşme olarak kabul etmediğini söyleyerek, "Böyle bir birleşmeyi kabul etmek mümkün değil" dedi.

Yayın Tarihi: 23/11/13 11:02
okuma süresi: 5 dak.
Cumhurbaşkanı Eroğlu Gaziantep'te
A- A A+

Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu Derneği'nin düzenlediği Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni'ne katılmak ve temaslarda bulunmak üzere dün Gaziantep'e gitti.

Gaziantep Havalimanı'nda Eroğlu'nu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve diğer yetkililer karşıladı.

Eroğlu Gaziantep'te ilk olarak Vali Ata'yı makamında ziyaret etti.

Ata, Cumhurbaşkanı'nı Gaziantep'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gaziantep'in 7 milyar dolar ihracat yapan, tarihi dokusu ile üretken bir şehir olduğunu ifade etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada, "2'nci kez burada olmaktan çok mutluyum. Gaziantep çok gelişti" diyen Eroğlu, Türkiye'nin tüm illerinde yaşanan gelişmelerin kendilerini de çok mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkı için önemine işaret eden Eroğlu, "Türkiye'nin garantisi altında yaşamaktan mutluyuz" diye konuştu.

KKTC'de Gaziantep'ten gelen çok sayıda vatandaş olduğuna işaret eden Eroğlu, Gaziantep halkına sıcak ilgi ve karşılama için teşekkür etti.

"KOP'LA ATILAN İMZAYI BİRLEŞME OLARAK KABUL ETMİYORUM. BÖYLE BİR BİRLEŞMEYİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Kıbrıs (Rum) Futbol Federasyonu (KOP) ile imzalanan anlaşma ile ilgili Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın açıklamaları hatırlatılan Eroğlu, şunları söyledi:

"Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), KKTC halkının kurduğu bir federasyon, KOP ise Rum futbol kulüplerinin temsil edildiği bir federasyon. Biz yıllardan beri ayrı yaşıyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde bile federasyonlarımız ayrıydı.

Bu son imzayı birleşme olarak kabul etmiyorum. Böyle bir birleşmeyi kabul etmek mümkün değil.

KTFF yetkilileri futbolumuzu dışa açamıyoruz diyerek bir görüşme yaptılar ama Kıbrıs'ta yapılan görüşme ile İsviçre'de FİFA'da imzalanan taslağın farklı olduğunu bizim federasyon başkanımız ifade etmişlerdir. Tekrar görüşmelerde bu yanlışlar düzeltilir mi bilemem...

Ama bu yanlışlar düzeltilmeden KTFF Başkanı'nın bunu kulüplere taşıması ve tartıştırması olmayacak. Çünkü KOP'un altına girmek demek, önce Rum tarafında resmi dairelere tescil olmak gerekecek, sonra KOP'la işbirliği içinde KOP'un çatısı altında dörtlü komite kuracaksınız.

Güneydeki federasyon başkanı Kıbrıslı Türklerin güneyde, Kıbrıslı Rumların kuzeyde maç yapmayacağını ve Türk takımları yurtdışınca maç yapmayacak diyor... Demek ki bu KOP'un bir oyunu. Yani bizim takımlarımızı kendi bünyesine alıp, siyasi manevra ile dünyaya -KTFF size yani FIFA ya da UEFA'ya müracaat ederse bunu itibara almayın. Bunları biz bünyemize alıyoruz- gibi mesaj vermek için bu açıkgözlüğü yaptıklarını düşünüyorum... Rum federasyon başkanı, Kosova için Sırplar uyudular ve Kosova FİFA'dan Dostluk maçı izni aldı ama biz bunu ortadan kaldırdık diye kendi kulüplerinde övünüyor."

"Gençliğimizin önünün açılmasını, yurtdışında futbol oynamasını en çok isteyen kişi benim" diyen Eroğlu, öte yandan KOP çatısı altında maç yapmayı benimsemenin mümkün olmadığını söyledi.

Eroğlu "Zaten bunu benimseyecek olsak, 1974'ten sonra yine yapabilirdi. Bu olamaz... Serdar beyin açıklamaları doğrudur, kulüplerimiz de en doğru şekilde değerlendirecektir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu akşam da Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Temaslarına yarın da devam edecek olan Eroğlu, sabah Gaziantep Organize Sanayi Platformu ile görüşecek.

Eroğlu ardından 5'inci zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı, saat 13:30'da ise Gaziantep Medya Platformu Derneği'nin düzenleyeceği "Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni"ne onur konuğu olarak katılacak.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.