İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

3. Ulusal Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması'ndan YDÜ'ye Oskar Ödülü

3. Ulusal Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması’ndan YDÜ’ye Oskar Ödülü

<P>Türkiye ve K.K.T.C genelindeki 84 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen, Yeşil Kamera kısa film yarışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirildi.</P>

Yayın Tarihi: 06/06/12 08:24
okuma süresi: 4 dak.
3. Ulusal Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması&#8217;ndan YDÜ&#8217;ye Oskar Ödülü
A- A A+

Ana teması "Su, Çevre ve Hayat" olan yarışma ,Atık Su ve Deniz', ' Tabiat, İklim Değişikliği ve Hava', 'Ambalaj Atıkları ve Elektronik Atıklar', 'Tehlikeli Atıklar ve Atık Yağlar' ile 'Atık Piller ve Atık Aküler' 5 kategoride çevre oskarı dağıttı.

3'üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Yeşil Kamera Kısa Film yarışması'nda KKTC'den ilk kez Yakın Doğu Üniversitesi 'Tabiat ,iklim değişikliği ve Hava' katagorisinde 3.lük oskarının sahibi oldu..

Yakın Doğu Üniversitesi Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Ferda Aşıroğlu, Salih Fahlioğulları, Aptullah Sayar ve Bilal Kavalçalan'ın hazırladığı ''İLKSON'' isimli kısa film, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen ödül törenin de Recycling INDUSTRY Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Yeşil Kamera 2012 Organizasyon Komitesi Başkanı Türkay Özgür'ün taktimi ile Çevre Oskarı'nın sahibi oldu.

Yönetmenliğini Ferda Aşıroğlu, senaristliğini Salih Fahlioğulları ,kamera ve kurguda Aptullah Sayar ve Bilal Kavalçalan'ın yaptığı "İLKSON" adlı kısa film'de iklim değişikliği sebebi ile yükselen su seviyesi'nin beraberinde getirdiği azalan kara parçaları sıkıntısı vurgulandı.

Azalan kara parçaları ile doğru orantılı olarak yaşayan insanların tahliyesi, kıtlık gibi sorunlara da değinilmiştir.

YDÜ İletişim Fakültesi RTC öğrencilerinden ve Kısa Film'in yönetmeni olan Ferda Aşıroğlu, grubu adına yaptığı açıklamada , gerçekleştirilen bu film için çok ciddi manevi destek gördüklerini proje de yalnızca kendi grubunun değil başta Yakın Doğu Tv Genel Müdürü Hüseyin Turan'a, RTC Bölüm Başkanı Dr. Fevzi Kasap'a, Yakın Doğu Tv Teknik Müdürü Fatih Yılmaz'a, Öğretim görevlisi Mustafa Ufuk Çelik'e, Doç. Dr. Salih Gücel'e ve yardımlarını gördüğü bütün arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

Aşıroğlu, proje sürecinde Yakın Doğu Üniversitesi'nin tam desteğini gördüğünü dile getirirken, Yakın Doğu Tv'nin sağladığı imkanları sonuna kadar kullanabildiklerini vurguladı.

Aşıroğlu, 84 ünivertsite arasında derece almanın gurur verici olduğunu kaydederken, K.K.T.C üniversiteleri arasında ilk kez Yakın Doğu Üniversitesi'nin ödül almış olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Seçkin üniversitelerle yarıştıklarını belirten Aşıroğlu, Yakın Doğu Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil edilmiş olduğunu vurguladı.

Yarışmaya gönderilen Filmleri değerlendiren juri heyetinde ise; Prof. Dr. Lütfi Akca Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı, Cem Arslan Best FM Program Yapımcısı ve Sunucusu, Av Beyhan Aslan TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı, Yalçın Bayer Araştırmacı Gazeteci, Reis Çelik Film Yönetmenleri Derneği (FİLMYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı, Handan Erdil Yönetmen, Gamze Ergene Ak-Er Bionereji San ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı, Ediz Hun Sanatçı-Uzman Biyolog, Serdar Kökçeoğlu Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Kısa Film Kurulu Üyesi, Nebil Özgentürk Araştırmacı Gazeteci, Türkay Özgür Recycling INDUSTRY Dergisi İmtiyaz Sahibi, Muhammet Saraç İZAYDAŞ A.Ş. Genel Müdürü bulunmakta.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.