GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Peres: "Enerji üçgeni güçleniyor"

Peres: "Enerji üçgeni güçleniyor"

İsrail Başbakanı Şimon Peres 3 günlük Yunanistan ziyaretine dün başladı. Peres'in dünkü temaslarında İsrail-Yunanistan enerji, turizm ve Akdeniz'de barış ilişkileri kurulması konuları yanında Kıbrıs sorunu da ele alındı.

Yayın Tarihi: 07/08/12 10:48
okuma süresi: 2 dak.
Peres: "Enerji üçgeni güçleniyor"
A- A A+

Politis "Enerji Üçgeni Güçleniyor" başlıklı haberinde Perez'in Atina temasları çerçevesinde Kıbrıs sorununun da ele alınmasının; Yunanistan-İsrail ikili ilişkilerinin enerji planlamaları nedeniyle artık Güney Kıbrıs'tan da geçtiği görüntüsünü güçlendirdiğini yazdı.

Gazete Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın dünkü görüşmelerinde Peres'e "milli davaları" da anlattığını ve "Kıbrıs sorununun çözülmesi bölgemizdeki istikrara katkı koyacak, İsrail'in destek ve dayanışmasını da bekliyoruz" dediğini yazdı.

Fileleftheros "Enerji İşbirliği Kuruyorlar... 'Şimon Peres Papulyas'la Görüşmesinde 'İki Ülkenin Evlenmesinden' Söz Etti" başlığıyla yansıttığı haberinde Peres'in dün başladığı 3 günlük Yunanistan ziyaretinin, Yunanistan'ın "münhasır ekonomik bölge" sınırlarını, Güney Kıbrıs'ın uyguladığı standartta belirleme kararının ardından gerçekleştiğine dikkat çekti.

Alithia "'İsrail-Yunanistan Evliliği'... İki Ülkenin, Özellikle Enerji Alanında, Kıbrıs'ın da Katılımıyla, Yeni İşbirliği Perspektifleri" başlıklı haberinde Peres'in Yunanistan ziyareti vesilesiyle İsrail ve Yunanistan arasında, özellikle enerji alanında; Güney Kıbrıs'ın da dahil olduğu işbirliği perspektifleri ileri götürüldüğünü yazdı.

Habere göre Papulyas Peres onuruna verdiği yemekte şunları söyledi: "Doğu Akdeniz'de çıkarların örtüşmesi, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin de kopmaz bir parçası olduğu, stratejik ilişki yapılandırılmasına olanak tanıyor. Önemli miktarda doğalgaz yatağı bulunması, İsrail ve Kıbrıs doğalgazlarının Yunanistan üzerinden Avrupa'ya sevkiyatı olanakları bölgemizdeki jeoekonomik ve dolayısıyla jeopolitik çerçeveyi tamamen değiştiriyor."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.