Celal Şengör: 10 milyon yıl sonra Akdeniz tamamen kapanacak
Türkiye'nin en popüler bilim insanları arasında yer alan Jeoloji Profesörü Celal Şengör, “10 milyon yıl sonra oluşması öngörülen Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz tamamen kapanacak” dedi.
Bilim, felsefe, tarih ve birçok farklı alanda yaptığı açıklamalar ile sürekli gündeme gelen Celal Şengör, bu kez Türkiye'nin kaderinin ne olacağını ilişkin çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
Yapılan araştırmaların her 600 milyon yılda bir yeni süper kıtanın oluşumunu gösterdiğini aktaran Şengör, dünyada devam eden değişimler sonucunda Türkiye'nin de haritadaki yerinin farklılaşacağını söyledi.
"KAÇIŞ YOK! KESİNLİKLE YAŞANACAK"
Youtube'da katıldığı HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı ile söyleşen Celal Şengör, yeni kıta oluşumlarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaçışın olmadığını ve dünyanın her yerinde kıtaların değişeceğini belirten Şengör, yeni bir Pangea oluşacağının öngörüldüğünü ifade etti.
Yaşanacak kıta değişimleriyle birlikte 'Avrupa'nın parçalanacağını ve Batı Avrupa'nın bir ada haline geleceğini' dile getiren Şengör, Amerika ve Asya'nın da 'büyük ihtimalle' çarpışacağını belirtti.
Yer bilimci Celal Şengör'e göre, 10 milyon yıl sonra oluşması öngörülen Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını belirten Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını belirtti.
Celal Şengör'ün açıklamalarına göre 10 milyon yıl sonra Türkiye ile Libya birleşecek. Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak. Celal Şengör, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor."
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.