Creditwest Bank soyguncuları 9 yıla çarptırıldı!

Lefkoşa'da 18 Haziran 2012 tarihinde Creditwest Bank Surlariçi şubesine silahlı soygun düzenleyen Mehmet Aydıç, Kamil Ertuğrul ve 15 yaşındaki Ö.K.K (E-15) Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen davaları dün karara bağlandı.

Kıbrıs Postası - Abbas ELMAS
Söz konusu olayda soygun suçu ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 9 aydır Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Kağan Kuyucuoğluları hakkında getirilen silahlı soygun suçlamasından beraat ederken, silahlı soygun olayını planlayarak yapan sanık Mehmet Aydıç ve Kamil Ertuğrul 9'ar yıl, 15 yaşındaki sanık M.K.K ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nuvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu'ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin baktığı davada kararı Kıdemli Yargıç Bahar Saner okudu.
Ağır Ceza Heyet Başkanı Kıdemli Yargıç Bahar Saner, sanık Mehmet Aydıç ve Kamil Ertuğrul'un 18 Haziran 2012 tarihinde Lefkoşa Surlariçi bölgesinde bulunan Creditwest Bank sialahlı soygunu yanı sıra Güzelyurt'ta bulunan Persan Döviz Bürosu'na 23 Nisan 2012 tarihinde düzenlene silahlı soygun olayını da düzenlediklerini ve verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyledi.
Sanık Mehmet Aydıç ve M.K.K'nın ise Creditwest Bank soygununda kullanılan Nihat Gürenc'e ait motoru içindeki para cüzdanı ve anahtarlarıyla birlikte sirkat ettiklerini ve önceden planladıkları soygun suçunu birlikte işlediklerini kaydeden Kıdemli Yargıç Bahar Saner, zanlı Mehmet Aydıç, Kamil Ertuğrul ve Ö.K.K'nın hakkında getirilen 4 davadan suçlu bulunup mahkum edildiklerini açıkladı.
Sanıklara ceza takdir ederken sanıkların söz konusu suçları işlemeden önce vazgeçme fırsatları var iken vazgeçmeyip büyük bir soğuk kanlılıkla bu suçu işlemeleri, kolay para kaza kazanma amacıyla bu gibi suçları alışkanlık haline getirmeleri ağırlaştırıcı neden olarak sayıldığını ifade eden Bahar Saner, sanıkların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul etmeleri, soygun olayında herhangi bir kişiye zarar veya şiddet göstermemeleri ve çaldıkları 110 bin TL paranın büyük bir kısmını polise teslim etmeleri hafifletici neden olarak sayıldığını kaydetti.
Sanıklar aleyhine getirilen soygun suçunun yasalara göre 14 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü, silahlı soygun suçunun ise müebbet hapis gerektiren suçlar olduğunu dile getiren Ağır Ceza Heyet Başkanı Bahar Saner, sanıklar aleyhine getirilen tüm ağırlaştırıcı ve hafifletici nedenler dikkate alındıktan sonra sanık Ahmet Aydıç ve Kamil Ertuğrul'un hakkında getirilen davalardan 9 yıl hapis cezasına, M.K.K'nın ise hakkında getirilen davalardan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.
Kıdemli Yargıç Saner, olayla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Merkezi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Kağan Kuyucuoğlu'nun ise hakkında getirilen uyuşturucu madde tasarrufu suçundan 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını kaydetti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.