KTÖS'te Arif Hasan Tahsin anma gecesi
KTÖS Cuma akşamı Arif Hasan Tahsin anısına etkinlik düzenleyecek. İşte Sendikadan yapılan açıklama:
Arif Hoca'nın ölümünün 2. yıldönümünde; 12 Aralık Cuma saat 18:00'da mücadele arkadaşları ile birlikte oluşturduğu sendikamız lokalinde bir anma etkinliği düzenliyoruz.
Arif Hoca; Kıbrıslı Türklerin 1950'lerden günümüze dek devam eden varlık mücadelesinde hiçbir fedakarlık ve sorumluluktan kaçmamış; öğrenci, öğretmen, mücahit komutanı, sendikacı, kooperatifçi, gazeteci, ve yazar olarak ayrıca politik arenada da üzerine düşen ne varsa sırtlanmaktan korkmamıştır..
Kıbrıs üzerinde planlar yapan ve Kıbrıslı Türkleri hesaba katmayan her türlü politik ve askeri güç ve işbirlikçileri karşısında hem silahıyla hem de kalemiyle dik duran Arif Hoca halkımızın en önemli direniş sembolüdür.
Açtığı mücadele çizgisi ve aldığı muhalif tavır günümüzde adına "aydın" denen "ilerici" denen birçok kişi ve örgütün alabileceğinden çok daha büyüktür. Onun anısı önünde saygı ve mücadele azmi ile eğiliyoruz.
Anma gecesine tüm halkımız davetlidir.
Kamuoyuna saygılarımızla.
Gecenin Programı
18:00 Açılış Konuşması: Şener Elcil-KTÖS Genel Sekreteri
18:15 Müzik: Arda Gündüz
18:30 Arif Hasan Tahsin Belgeseli'nin gösterimi, Yönetmen: Ali Kişmir
19:30 Panel: Çirkef Yatağının Ortasında Gülistanlık Olmaz
Katılımcılar: Hasan Kahvecioğlu ve Turgut Afşaroğlu
20:30 Kokteyl
Arif Hasan Tahsin Kimdir?
30 Ağustos 1936'da Dillirga'nın Aytotoro köyünde doğdu. İlkokulu bu köyde, orta ve liseyi Lefkoşa'da okudu. 1961'de Kıbrıs Türk Öğretmen Koleji'ni bitirdi. 1983'e kadar ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nda faal üye, Genel Sekreter ve Genel Başkanlık görevlerinde (1971-1985) bulundu. Sekreterlik görevinde bulunduğu sırada, 1974'te, Türkiye'ye hakaret ettiği gerekçesi ile Askeri Mahkeme tarafından 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yazım yaşamı 1978 yılında Söz gazetesinde başladı. Söz gazetesinde Başyazı ve "Olaylar ve Gerçekler" sütün başlığı altında yazılar ve haberler yayınladı. Söz gazetesinde "Çirkef Yatağının Ortasında Gülistanlık Olmaz" başlığı ile yayınlanan bir yazısı nedeniyle, yargı organlarını yerdiği gerekçesi ile 1983'te 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak üç gün sonra Federe Meclis'in çıkardığı Özel Af Yasası ile bu cezası kaldırılarak hapisten çıkarıldı. 1983'te oluşturulan Kurucu Meclis'te Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın temsilcisi olarak görev yaptı. Daha sonra haftalık Söz gazetesi ile Kıbrıslı Türklerin bağımsızlık ve egemenlik hakkını savunmayı sürdürdü. 1985 ve 2000 yıllarında Cumhurbaşkanı adayı 1990'da YKP'den milletvekili adayı oldu. Daha sonraki yıllarda günlük Avrupa ve devamı olan Afrika ayrıca haftalık Yeniçağ gazetelerinde yazım yaşamına devam etti. Hayatı boyunca hiçbir mücadeleden kaçınmayan Arif Hasan Tahsin hayata gözlerini yumduğu 12 Aralık 2012 tarihine kadar kalemiyle mücadelesini sürdürmüştür.
Yayınlanmış Kitapları: Aynı Yolu Yürüyenler Farklı Yerlere Varamazlar (3 cilt), Çirkef Yatağının Ortasında Gülistanlık Olmaz, Geçmişi Bilmeden Geleceğe Bakmak, Nigose Baba, Geçmişten Geleceğe Bir Kıbrıs Hikayesi, Yakın Geçmişimizin Bir Özeti...
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.