İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kabakçı: "Toprağı ne sele, ne yele, ne ele vermemeliyiz!"

Kabakçı: "Toprağı ne sele, ne yele, ne ele vermemeliyiz!"

Eski Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları ele alarak, hükümeti eleştirdi.

Yayın Tarihi: 06/01/19 14:14
okuma süresi: 4 dak.
Kabakçı: "Toprağı ne sele, ne yele, ne ele vermemeliyiz!"
A- A A+
Kabakçı'nın açıklaması şöyle:

"Köylünün başlıca güç kaynağı ve dayanak noktası topraktır. Onu sele, yele ve ele vermemeliyiz. Fakat görüyoruz ki, köylüye akıl verenler tarımsal üretime yön çizenler, tarımsal üretimin patronuyum diyenler ve en önemlisi köylünün geleceğine, umutlarına çare ve destek olacak görevlerde olanlar yaptıkları icraatlarla o toprağı hem sele, hem yele, hem de zorla köylünün o toprağı elinden çıkarması içinyarışmakta ve büyük gayret göstermektedirler. Gün gelecek bu akıl fukaralarını köylümüz ve üreticilerimiz affetmeyecektir.

2019 yılı Bütce görüşmeleri, meclis oturumları, falan filan derken tarımsal üretimin gözden çıkarıldığı onaylanan ve meclisten geçen 2019 yılı tarım bütcesi ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Evet, tarım sektörü ve tarımsal üretim bu hükümet tarafından gözden çıkarılmıştır. Neden mi, çünkü bu bütcede üreticiye ve üretime ayrılan kaynak bütcenin %2'si, yani bu bütce haykırıyor ve diyor ki tarım sektörü ülkede sektörel bazda zurnanın son deliğidir . Tabii nerden gelir bu %2 çok iyi biliyoruz; Avrupa Birliği Normları.

Evet, ey açıkgözler, kırsalda yaşayanlara o Avrupa Birliği bütcelerinde %40'ların üzerinde kırsal kalkınma destekleri de var. Hangi kaleme koydunuz onları bu 2019 bütcesinde göremedik. Yoksa var da, biz mi görmedik. Saklanın Çukurova Ajansının ve Avrupa Birliği Hibe Programlarının arkasına ve uyutun bu köylüyü yanlarındasınız diye, YAZIKLAR OLSUN. BİR KEZ DEĞİL, BİN KEZ YAZIKLAR OLSUN.!

O bütcede tarıma ayırdığınız %2 var ya onun da %70i tarımsal ticarete,tarımsal sanayii'e ve tüketiciye gitmekte , yani EY EFENDİLER sizler bu bütcede tarımsal üretime yani üreticiye, o %2nin %30unu reva görüyorsunuz. Yapmayın artık bu Politikanın Tarımını,yapmayın. Kurtulun Ticaret Oda'larının Sanayii Oda'larını ve Finans Sektör'ünün baskılarından kurtuluın.

Tarım dünyada en stratejık ekonomik sektör iken bizim ülkemizde en çok uzaklaşmamız gereken bir ekonomik sektör haline gelmiştir. Bu günlerde yağışların da iyi gittiğini dikkate alırsak çiftçilerimizin, hayvancılarımızın, kısacası tüm üreticilerimizin yüzleri gülmesi gerekir. Ama ne yazıktır ki, gerçek bu değil. Gerçek 2018 yılından kalan devletten alacaklar,neler yok ki bu hesapta, kulak paraları,kuraklık paraları,mazot destek paraları, doğrudan gelir desteği ödemeleri,tabii afet zararları .... Ama hala tarım sektörünü disiplin edecek bir Tarım Bakanlığı ve onun destekcisi bir hükümet, tarım sektörüne ne vereceklerinden bahsetmekte ve kapkara bulutlar içerisinde bembeyaz umutlar vaadetmekte. Geçin bunları. Ne demek disiplin edecek, araştırdık ve anladık ki köylüyü ve üreticileri terbiye edeceklermişler. Efendiler aslan terbiyecilğine soyundunuz ama unutmayın bazı zamanlarda aslanlar, terbiyecilerini de yerler, yutarlar.

Temennim aklı selimle bu hükümet, geç olmadan tarım bütcesini tekrardan gözden geçirir ve ek bir bütceyle üretime gereken desteği verir.. Yoksa Tarımsal hedefleri bu hükümetin BURKINO FASSO nun da gerisinde kalırken 2019 bütcesindeki tarımsal hedefleri FASSO FİSSO dan öteye gitmez.

Tüm üretici kardeşlerime yeni yılda bol bereketli bir yıl dilerken, temennim, bu topraklara daha çok emeklerini, gönüllerini, kalblerini, umutlarını vermeleri ve mücadeleden hiç vazgeçmemeleridir. Hiç kimse unutmasın ARTMAZSA YETMEZ..."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.