İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arıklı: “Benzer olaylarda yargıçlar farklı karar verebiliyor”

Arıklı: “Benzer olaylarda yargıçlar farklı karar verebiliyor”

YDP Genel Başkanı mahkemelerdeki sorunların sürdüğünü söyleyerek “Benzer olaylarda farklı yargıçlar farklı karar verebiliyor” dedi.

Yayın Tarihi: 17/12/19 11:40
Güncelleme Tarihi: 17/12/19 14:28
okuma süresi: 3 dak.
Arıklı: “Benzer olaylarda yargıçlar farklı karar verebiliyor”

2020 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye bugün de devam eden Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak Mahkemeler bütçesi görüşmeye başladı.

İlk Sözü alan YDP Milletvekili Erhan Arıklı, mahkemelerin sorunlarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek, kendisinin geçen yıl yaptığı değerlendirmeden farklı söyleyecek bir şey olmadığını kaydetti. 

Mahkemelerin araç, ekipman gibi taleplerinin hükümet yetkilileri tarafından reddedildiğini söyleyen Arıklı, bu nedenlerle söyleyecek laf bulmakta zorlandığını belirtti.

Arıklı, Yüksek Mahkeme başkanının açıklamalarından alıntı yaparak, mahkemelerin eksiklerini sıraladı ve adaletin geç tecelli etmesini eleştirdi. Var olan yasayla yeniden seçime gitmekten duyduğu endişeyi de aktaran Arıklı, seçim yasasıyla ilgili önerilerini yineledi.

Arıklı, mahkemelerde benzer olaylarda farklı yargıçların farklı kararlar verebildiğini ve bunun anlamanın kendisi için zor olduğunu vurgulayarak, bunun halkın adaleti sorgulamasına sebep olduğunu söyledi.

Adalet mekanizmasının devletin temeli olduğunu belirterek, adalette soru işaretleri varsa devletin sarsılacağını kaydeden Arıklı, personel alımında kriterlerin önceden belirlenip, yapılan istihdamların sebepleri açıklanmazsa toplumda rahatsızlık yaratılacağını savundu.

Arıklı, Yüksek Mahkeme yargıçların 65 yaşında, hayatlarının en verimli çağında emekli edildiğini belirterek, bu konuda kesinlikle Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğuna işaret etti. Arıklı, icra ve tebliğ konusunda geçirilen yasanın sakıncaları olduğunu kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Seçim Halk Oylaması Yasası’nın yanlış olduğuyla ilgili hiçbir söylemi kabul etmeyeceğini belirtti. Yasanın çıkma sürecindeki iradeyi anlatan Çavuşoğlu, oy sayımıyla ilgili zorlukların değerlendirerek basitleştirilebileceğini ancak hiçbir gerekçenin iradeyi ortadan kaldırmaya yetmeyeceğini kaydetti.

Bu yasanın 10 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, sayım konusundaki zorluktan dolayı yasanın değiştirilemeyeceğini ancak kolaylaştırıcı adımlar atılabileceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.