Özgürgün Milletvekilliği görevinden istifa etti
UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün Milletvekili görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Eski Başbakanlardan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Milletvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamasıyla istifa ettiğini duyuran Özgürgün'ün, "Halkın oylarıyla gelinir ve gidilir prensibi yerine halkın oylarıyla değil, siyasi çeteleşme ve entrikalardan dolayı istifa ederek gidiyorum" sözleri dikkat çekti.
Özgürgün'ün paylaşımı şöyle:
"1998den beri üyesi olduğum C.Meclisinden“Halkın oylarıyla gelinir ve gidilir” prensibi yerine halkın oylarıyla değil siyasi çeteleşme ve entrikalardan dolayı istifa ederek gidiyorum. 22 yıldır sayısız görevlerde hizmetlerime nokta koyarken halkımıza refah ve mutluluk diliyorum."
DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMIŞTI
Hüseyin Özgürgün, yaşamına bir süredir Türkiye'de devam ediyordu.
Temmuz 2019'da, Hüseyin Özgürgün'ün yasama dokunulmazlığının kaldırılması konusunda kurulan Özel Komite'nin oluşturduğu tavsiye nitelikli rapor, Cumhuriyet Meclisi'nden oy çokluğu ile geçmiş ve yasama dokunulmazlığı kaldırılmıştı.
ÖZGÜRGÜN NEYLE SUÇLANIYOR?
Başsavcılık raporuna göre Özgürgün "43 ayrı davadan" itham edilirken "haksız mal edinme" suçlamalarıyla karşı karşıya.
Başsavcılık raporunda, Özgürgün'ün Türkiye İş Bankası hesabına, 2015-2017 yılları arasında 2 Milyon 773 bin 800 TL, 252 bin 525 Dolar, 325 bin 800 Sterlin ve 242 bin Euro yatırdığı, bu miktarların tümünün "haksız olarak edinildiği" iddia ediliyor.
Özgürgün'ün Twitter paylaşımı ise şöyle:
1998den beri üyesi olduğum C.Meclisinden“Halkın oylarıyla gelinir ve gidilir” prensibi yerine halkın oylarıyla değil siyasi çeteleşme ve entrikalardan dolayı istifa ederek gidiyorum. 22 yıldır sayısız görevlerde hizmetlerime nokta koyarken halkımıza refah ve mutluluk diliyorum.
— Hüseyin Özgürgün (@Hseyinzgrgn) August 10, 2020
ÖZGÜRGÜN’ÜN ADIMININ ARDINDAN NELER OLACAK?
Seçim ve Halkoylaması Yasası maddeleri ele alındığında 13. maddede yer alan “Cumhuriyet Meclisi, belediye meclisi ile ihtiyar heyeti üyeliklerinde boşalma olması halinde, derhal seçim yapılmaz” ifadelerine göre söz konusu boşalmaların ardından yılda bir defa ara seçim yapılacağı belirtiliyor... Ancak milletvekilliği genel seçimlerine bir yıl kala da milletvekili ara seçiminin yapılamayacağı da aktarılıyor...
Öte yandan 14. Madde doğrultusunda ise Özgürgün’ün istifası için en az 2 aylık bir sürecin geride kalması gerekiyor...
İlgili maddeler şu şekilde:
“MADDE 13: Cumhuriyet Meclisi, belediye meclisi ile ihtiyar heyeti üyeliklerinde boşalma olması halinde, derhal seçim yapılmaz. Bu gibi boşalmalar için yılda bir defa ara seçimi yapılır.
Ancak, milletvekilliği genel seçimlerine bir yıl kala milletvekili ara seçimi yapılmaz.
MADDE 14:Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin, Anayasanın 88'inci maddesi kuralları çerçevesinde Cumhurbaşkanınca yenilenmesine karar verilmesi halinde, bu Kararın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi izleyen gün, yenilenmesine karar verilen Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin başlangıç günüdür ve altmışıncı günden önceki ilk Pazar günü oy verilir.”
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.