Gemide mahsur kalan sığırlara 70 balya ile 12 ton daha yem ikmali yapıldı

Gazimağusa Limanı açıklarında demirleyen ve içerisinde 1776 sığırın bulunduğu Elbeik isimli gemiye yem ikmali dün de devam etti.

İspanya Libya arasında gerçekleştirilecek hayvan sevkiyatının aralarında mavi dil hastalığı bulaşanlar olduğu gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından Aralık ayından beri gemide sıkışıp kalan 1776 sığıra yem takviyesi devam ediyor.
300 balya, 60 ton yem takviyesi yapılması için anlaşılan Elbeik isimli gemiye, ilgili acente olan Bosmar Gemi Acentesi aracılığı ile bugün 70 balya, 12 ton daha yem ikmali yapıldığı öğrenildi.
1776 sığır türü büyük baş hayvanlar için yem takviyesi yapılmasının ardından Elbeik isimli Kongo bayraklı geminin demirli bulunduğu Gazimağusa Limanı açıklarından ayrılacağı öğrenildi.
Avrupa Parlamentosunun Hayvan Taşımacılığı Araştırma Komitesi Başkanı Tilly Metz, Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada, “Bu bir hayvan refahı acil durumu ve hayvanlar için büyük bir ıstırap meselesidir. Gemideki hayvanlar ve mürettebat, müdahale etme sorumluluğunun AB üyesi devletlerde olduğunu anlamalarını bekleyecek durumda değildir” diyerek, esasen Aralık ayından bu yana gemide sıkışıp kalan 1776 sığır ve aynı gemide bulunan 15in üzerindeki mürettebatın kurtarılmasında ki aciliyeti gözler önüne serdi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.