İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yasa dışı ehliyet verme olayında ehliyet müfettişlerinin dosyaları aylardır savcılıkta bekliyor

Yasa dışı ehliyet verme olayında ehliyet müfettişlerinin dosyaları aylardır savcılıkta bekliyor

Aralarında ilgili tarihte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olan Taner Nusret'in de bulunduğu 3 Sürüş Ehliyeti Müfettişi ile Ergüneş Şoför Okulu sahibi Yahya Ergör’ün dosyaları geçen yıldan beri KKTC Hukuk Dairesi, Başsavcılığa iletilirken yargı süreçleri uzun süre geçmesine rağmen henüz başlamadı.

Yayın Tarihi: 08/04/21 08:07
okuma süresi: 4 dak.
Yasa dışı ehliyet verme olayında ehliyet müfettişlerinin dosyaları aylardır savcılıkta bekliyor

KKTC’de 2017 yılında yapılan şikayet üzerine, polisin aylarca yürüttüğü gizli soruşturma ile ortaya çıkardığı "sahte evrak düzenleyerek ehliyet verme" olayında uzun yıllar geçmesine rağmen yargı süreci henüz başlamadı.

2017 yılında Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olan ancak suç tarihlerini kapsayan 2005- 2017 yılları arasında Sürüş Ehliyeti Müfettişi olan Taner Nusret ve Sürüş Ehliyeti Müfettişleri Savaş Gökdeniz, Münür Gayi ile Ergüneş Şoför Okulu sahibi Yahya Ergör hakkındaki dava dosyalarının polis tarafından hazırlanarak 2020 yılından beri iletilen KKTC Hukuk Dairesi Başsavcılık’ta beklediği öğrenildi.

Henüz yargı aşamasına taşınmayan olayda 3 Sürüş Ehliyeti Müfettişi ile Ergüneş Şoför Okulu sahibinin her birine aleyhlerinde aralarında “Resmi evrak sahtele”, “Evrak sahteleme”, “Sahtekarlıkla kayıt temini”, “Rüşvet”, “Menfaat temini için sahte, gerçek dışı ve hukuka aykırı evrak düzenlemek, imzalama, tasdik etme veya verme" suçlarının bulunduğu 9 davadan oluşan dosyalarının hazır olduğu öğrenildi.  

İLK ŞİKAYET MÜNÜR GAYİ İÇİN YAPILMIŞTI

Polis ekiplerinin 2017 yılı Şubat ayında gizlilik içinde yürütmeye başladıkları soruşturmada olay, Sürüş Ehliyeti Müfettişi Münür Gayi aleyhinde Gerçek Tilki Şoför Okulu sahibi Barış Tilki tarafından polise yapılan şikayet üzerine ortaya çıkmıştı.

Polis ekipleri Taner Nusret ile Savaş Gökdeniz ismine ise yürüttüğü soruşturma kapsamında Ergüneş Şoför Okulu'nda yaptığı arama sonucu elde ettiği belgelerde yaptığı inceleme sonucu ulaşmıştı.

TAŞERON ŞİRKET ARACILIĞI İLE ÖNCE ÖN İZİN VE ÇALIŞMA İZNİ

Yürütülen soruşturmada Ergüneş Şoför Okulu sahibi Yahya Ergör'ün 2005- 2017 yılları arasında 3'üncü ülke vatandaşlarına taşeron şirket aracılığı ile ön izin ve çalışma izni çıkararak 24 T.C. vatandaşına sınav tarihinde KKTC'de olmamalarına rağmen KKTC sürüş ehliyeti verilmesini sağladığı, 69 T.C. vatandaşına ise zorunlu olan 10 sürüşü tamamlamadan KKTC sürüş ehliyeti verilmesini sağladığı ortaya çıkmıştı.

Polis soruşturmasında Yahya Ergör’ün 2005- 2017 yılları arasında Lefkoşa ve Girne'de şubesi bulunan Ergüneş Şoför Okulu'nda gayrı yasal olarak sürüş ehliyeti almak isteyen 3'üncü ülke vatandaşlarına prosedüre uymak amacı ile ilk önce Ergüneş Şoför Okulu çalışanı olan Hasip Fellahoğlu adına kurulan taşeron firmasında çalışma izni ve ön izni çıkardıktan sonra 24 kişinin KKTC'ye giriş yapmadan, 69 TC vatandaşının ise yasanın öngördüğü 10 mecburi dersi tamamlamadan sahte evrak düzenlemek sureti ile KKTC sürüş ehliyeti almalarını sağladığı tespit edilmişti. 3 ehliyet müfettişinin ardından da yürütülen soruşturmada yasa dışı ehliyet olayında Emirzade Tilki de tutuklanmıştı. 

ONLARCA KİŞİYE YASA DIŞI EHLİYET

Ergör’ün 93 kişinin yasa dışı olarak ehliyet almasını sağladığı olayda polis, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Trafik Dairesi'nde Sürüş Ehliyeti Müfettişi olarak görev yaptıkları süre içerisinde Taner Nusret'in 2013- 2016 yılları arasında 9 kişiyi, Savaş Gökdeniz'in 2014- 2015 yılları arasında 6 kişiyi, Münür Gayi'nin ise 2013- 2016 yılları arasında 8 kişiyi sınav tarihlerinde KKTC'de olmadıkları halde sınava girmiş gibi gösterip sürüş kabiliyet belgesini doldurarak KKTC sürüş ehliyeti almalarını sağladıklarını tespit etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.