İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Doğuş Derya: “Kıbrıs sorunu Türkiye’nin eline bırakılmış bir sorundur”

Doğuş Derya: “Kıbrıs sorunu Türkiye’nin eline bırakılmış bir sorundur”

CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Kıbrıs sorunu Türkiye’nin eline bırakılmış bir sorundur” diyerek, masada Kıbrıslı Türklerin olmadığını savundu.

Yayın Tarihi: 12/05/21 14:50
Güncelleme Tarihi: 12/05/21 18:36
okuma süresi: 5 dak.
Doğuş Derya: “Kıbrıs sorunu Türkiye’nin eline bırakılmış bir sorundur”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘50+1’ programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Derya, 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de gerçekleşen 5+BM gayriresmi toplantısına ilişkin olarak değerlendirmeler yaparak, Kıbrıs Türk tarafının 6 maddelik sunmuş olduğu metnin ilk olarak ‘asparagas’ şekilde iddia edildiğini hatırlattı.

“Kıbrıs sorunu Türkiye’nin eline bırakılmış bir sorundur” ifadelerini kullanan Derya, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişilerin iki ülkenin çıkarlarının korunacak şekilde ve istişare halinde masaya oturduklarını belirtti. Doğuş Derya, “Şu anda o masada biz yokuz, tamamen Türkiye’ye bırakılmıştır…” dedi.

“BİZİ DUYAN BİR CUMHURBAŞKANI YOK”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sadece belli bir kesimin Cumhurbaşkanı olma yönünde bir yaklaşım içerisinde olduğunu da aktaran Derya, “bizi duyan bir Cumhurbaşkanı yok” şeklinde konuştu.

“ÇEŞİTLİ AYAK OYUNLARI YAPILIYOR”

Hükümetin erken seçim tarihini öteleme kapsamında komiteleri toplamadığına işaret eden Derya, “Çeşitli ayak oyunları yapılıyor. Ülke UBP’nin kurultayına kilitlenmiş durumda…” ifadelerini kullandı.

Komitenin toplanamaması nedeniyle hükümetin doğrudan erken seçim tarihlerini Genel Kurula getirmeye çalıştıklarını belirten Derya, “3’e 3 olduğu için ya sizin önerinize bizden bir kişi 'evet' der, Meclise gelir biz onu tekrar Nisan yaparız dediler. Bu ortaya çıkınca da Ad-Hoc Komite’yi öne sürdüler... Matematiksel hesaplar yapıyorlar” dedi.

“PANDEMİYİ ÖNE SÜRMESİ BAHANEYDİ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Pazartesi günü yapmış olduğu Meclisi bilgilendirme toplantısına CTP katılmamıştı. Bu konuyla ilgili de açıklama yapan CTP’li vekil Doğuş Derya, “Cenevre’de yapılanlardan sonra katılmamaya karar verdik. Pandemiyi öne sürmesi de bir bahaneydi” ifadelerini kullandı.

“NİSAN 2022 ÇOK UZAK BİR TARİH”

Yaz aylarında seçime gitmenin çok daha mantıklı olduğunu ifade eden Derya, sağlıklı işlemeyen bir hükümet yapısının mevcut olduğunu ve böyle bir sürecin arkasına Nisan 2022 tarihinin çok uzak bir tarih olduğunu aktardı.

“İŞİN DİNGİLİ KOPTU”

Derya, halkın karar vermesine müsaade edilmesinin gerektiğine işaret ederek, seçim tarihinin ilan edilmemesi durumunda Haziran ayında ara seçime gidilmek zorunda kalınacağını belirtti.

CTP’li vekil Derya, şöyle devam etti:

“Erken seçim yapılması gerekenlerden bir tanesidir. Bundan sonraki süreçte o görevleri alan kişilerin, toplumun sorunlarını çözecek şekilde siyaset yapması gerekiyor. Hakikaten işin dingili koptu gibi geliyor bana… Sandığa gitmediğinde seçmen siz halkın iradesini yansıtmazsınız.”

"EV İŞİ ŞİDDET YASASI'NIN CİDDİ SIKINTILARI VAR"

1 buçuk aydır Meclis Genel Kurulu’na sunulmuş olan Ev İçi Şiddet Yasası hakkında da açıklamalarda bulunan CTP Milletvekili Doğuş Derya, yasanın ilk olarak Kasım ayında sunulduğu ancak teknik olarak çok fazla aksaklıkları olduğunu dile getirdi.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) vekillerinin yasanın eksiklerini gidererek, Meclis’e yeniden getirdiklerini de değinen Derya, şunları söyledi:

“Meclise verileli 1 buçuk ay oldu. İvediliği üzerinden bir kampanya yürütülüyor. Bu verileli bir buçuk ay zaten oldu ivediliğinin alınması ya da alınmaması çokta bir şey fark etmiyor. Bu yasa artık komitedeki sıraya girecektir...

Çaba ve niyet olarak önemli buluyorum. Toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla bu tip çabalara sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum…

Yasada ciddi aksaklıklar var. Bu aksaklıkların komitede ne kadar giderilebileceğinden emin değilim, buna sıra gelir mi bilmiyorum…”

Bu yasanın torba yasa olarak hazırlandığına da işaret eden Derya, İstanbul Sözleşmesi’ni 4 bin 500 imzayla birlikte Meclis’e taşındığını hatırlattı.

“ÇOKUT YETKİ KARMAŞASI YARATIR”

Derya, bahsi geçen yasa önerisinde ÇOKUT adı altında bir şeyin tanımlandığına da işaret ederek, TOCED var iken ÇOKUT’un tamamen yetki karmaşası yaratacağını aktardı ve bu kısmın geçmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Doğuş Derya, bu yasada çok daha fazla istişare edilmesi gerektiğine de değindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.