İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bengihan: Özel sektörde sendikalaşmayı sağlayacak yasal düzenleme bir an önce Meclis'e gönderilmeli

Bengihan: Özel sektörde sendikalaşmayı sağlayacak yasal düzenleme bir an önce Meclis'e gönderilmeli

16 sendika, Maliye Bakanı Alişan Şan ile görüşerek, “Asgari ücret, kamu maaşları ile gelir vergisi dilimleri ve indirimleri” konusundaki taleplerini iletti. 

Yayın Tarihi: 03/08/22 12:57
okuma süresi: 3 dak.
Bengihan: Özel sektörde sendikalaşmayı sağlayacak yasal düzenleme bir an önce Meclis'e gönderilmeli

16 sendika, Maliye Bakanı Alişan Şan ile görüşerek, asgari ücretin düzenlenmesi; asgari ücretin vergiden muaf olacak şekilde gerekli yasal düzenleme yapılması yönünde taleplerini Maliye Bakanı’na iletti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan sendikalar adına yaptığı ortak açıklamada, Maliye Bakanlığı bürokratlarının da görüşmede yer aldığını kaydetti. Bengihan, sendikaların bu konunun takipçisi olacağını ve sonuç alınıncaya kadar mücadele edeceğini vurguladı.

 “ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU’NUN YAPISI DEĞİŞTİRİLMELİ”

KTAMS Başkanı Bengihan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısı değiştirilmesi gerektiğine değinerek, özel sektör çalışanlarının patronların insafına terk edilerek sömürülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ve özel sektörde sendikalaşmayı sağlayacak yasal düzenlemenin bir an önce Meclis'e gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

Bengihan, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarına belirlenecek bir takvimlendirme çerçevesinde ek artış yapılarak maaşlarda eşitlik sağlanmalı gerektiğini elirtti.

Bengihan, Maliye Bakanlığı’na iletilen talepleri şöyle sıraladı:

47/2010 sayılı yasayı getirenler kamu çalışanlarını bir günde yüzde 35’e varan oranda fakirleştirerek tarihe geçtiler. ‘47/2010 Sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş –Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’ altında çalışanların maaşlarla ilgili mağduriyetlerinin giderilmesi için belirlenecek takvimlendirme çerçevesinde yapılacak artışlarla süreç içerisinde maaşlar eşitlenmelidir.

Gelir vergisi dilimleri ve indirimleri; Her yılın Ocak ayında gelir vergisi vergi dilimleri ve indirimlerinin güncellenmesi gerekmektedir. Geçtiğimiz iki yılda Türk Lirası’nın değer kaybı ve enflasyon tavan yapmıştır. Gelir vergisi vergi dilimleri ve indirimlerini ekonomik akla ve ekonomik gerçeklere uygun olarak güncellemekte geç bile kalınmıştır.

2022 yılı Haziran ayı hayat pahalılığı oranı 56.76 olarak açıklanmıştır. Ekonomistler, 2022 yılı Aralık ayında bu oranın %110 civarı olacağını tahmin etmektedir. Tüm bu gerçekler ışığında 2023 yılına ait kişisel indirim miktarının en az 210,000 TL olması gerekmektedir.”

Ortak açıklamaya imza koyan sendikalar şöyle:

“KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, HÜR-İŞ, BES, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, TIP-İŞ, MALİYE-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN.”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.