Oya Kutsal: Kıbrıs Türk toplumunun geçmişten gelen bir iyilik anlayışı var
Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri Sorumlusu Oya Kutsal, toplumun ihtiyacı olan her konuda proje ürettiklerini belirterek, “Kıbrıs Türk toplumunun geçmişten gelen bir iyilik anlayışı var. Bizim yaptığımız hiçbir şey yeni değil” dedi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) İyilik Gönüllüleri, ihtiyaçlı ailelere yardım eden, kimsesiz sokak hayvanlarına destek çıkan, bölgelerde çevre temizlikleri yapan ve ülke için kritik öneme sahip tarihi eserlerin korunması için mücadele veren ‘gönüllü’ bireylerin katkılarıyla faaliyetlerini sürdürüyor...
Girne Evkaf İyilik Gönüllüleri Sorumlusu Oya Kutsal, gönüllük esasıyla yapılan ve tamamıyla ‘iyilik’ amacı güden projelerle ilgili Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.
“TOPLUMUN İHTİYACI OLAN HER KONUDA PROJE ÜRETİYORUZ”
İyi olan her şeyi yapmak gibi bir misyonlarının olduğundan bahseden Kutsal, “Toplumun ihtiyacı olan her konuda proje üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kutsal, iyilik adı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin gönüllülük esasıyla yapılmasının önemine vurgu yaparak, “Pandemi döneminde gönüllülüğün de eğitim gerektirdiği ortaya çıkmıştır. İnsanlarımız ilgisi ve farkındalığı olan konularda kendini geliştirmeliler. Her an gönüllülere ihtiyaç olabilir” dedi.
“İYİLİK KAVRAMININ DİNİ VE DİLİ YOKTUR”
İyilik Gönüllüleri ekibi olarak yardım ettikleri kişilerin etnik kökenine, kimliğine ve dinine bakmaksızın bu faaliyetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Kutsal, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Yeni Gine’de kız çocuklarının maddi zorluklardan dolayı evlendirildiklerini duyduğumuzda o bölgeye gıda yardımı yaptık. Kongo, Kenya ve Suriye’ye çeşitli yardımlarda bulundu. İzmir depremi sonrasında oradaki çocuklara kırtasiye malzemesi gönderdik. İyilik bir kavramdır. Bu kavramın dini ve dili yoktur. Etnik kökeni ve dini inancı ne olursa olsun herkese yardım etmeye çalışıyoruz.”
“İYİLİK YAPAN İNSANLARIN GÜVEN KAZANMASINI AMAÇLIYORUZ”
Kutsal, iyilik yapan insanların güven kazanmasını amaçladıklarını belirterek, “Biz insanlarımızdan çok destek alıyoruz. Güven ortamını sağlamaya çalışıyoruz ki insanlar iyilik yapmaktan çekinmesinler” diye konuştu.
İyilik yapacak olan insanlar için köprü görevi gördüklerini dile getiren Kutsal, “Birçok insanımız iyilik yapmak istiyor ama bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Biz bu konuda yol gösterici oluyoruz” açıklamasında bulundu.
“10 TL GİBİ CÜZİ BİR MİKTARA VATANDAŞLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ KIYAFETLERİ SATIYORUZ”
Kutsal, Girne Çarşamba Pazarı’ndan fırsat buldukça stant kurduklarını kaydederek, “Bu stantta 10 TL gibi cüzi bir miktara vatandaşlarımızdan aldığımız kıyafet ve ayakkabıları satıyoruz. Buradan elde edilen gelirle ihtiyaç anında katkımızı yapabiliyoruz” dedi.
Evkaf İyilik Gönüllüleri ekibinin birçok alanda insana ve yaşama dokunan projeleri olduğuna dikkat çeken Kutsal, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Rus kökenli vatandaşlarımızdan oluşan bir temizlik ekibimiz var. Bu arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde bütün ülkeyi temizliyorlar. Tarihi eserlerimizle ilgili yeni bir proje hazırlıyoruz. Proje kapsamında her bölgede tarihi eser liderleri yetiştireceğiz. Özel ve devlet liselerinde eğitim gören çocukları bir araya getirerek kendi bölgelerindeki tarihi eserleri tanıtmalarını sağlayacağız.”
“KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN GEÇMİŞTEN GELEN BİR İYİLİK ANLAYIŞI VAR”
Kutsal, iyilik kavramını ‘insan olmanın bir gereği’ diye nitelendirerek, “Kıbrıs Türk toplumunun geçmişten gelen bir iyilik anlayışı var” diye konuştu.
Geçmişte bu topraklarda 200’e yakın vakıf kurulduğunu ve iyilik anlayışı sürdürüldüğünü söyleyen Kutsal, “Bizim yaptığımız hiçbir şey yeni değil” açıklamasında bulundu.
Kutsal, mutlu olmanın yolunun insanlığa dokunmaktan geçtiğini, insanların bunu fark etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.