İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Sendikalardan çağrı: “Kamu çalışanlarının maaşlarını düzenlerken asgari ücretliyi de düşünün”

Sendikalardan çağrı: “Kamu çalışanlarının maaşlarını düzenlerken asgari ücretliyi de düşünün”

Kamuda yetkili sendikalar, Eşel Mobil Sistemi’nin 3 veya 4 aya indirilmesi için yapılması planlanan çalışmayı olumlu karşılarken, bu süreçte asgari ücretlinin de düşünülmesi gerektiğini ifade ediyor. Asgari ücretin en düşük kamu maaşına endekslenmesi durumunda şartların daha adil olacağını kaydeden sendikalar, sürecin takipçisi olacaklarını belirtiyor.

Yayın Tarihi: 02/05/23 15:40
okuma süresi: 4 dak.
Sendikalardan çağrı: “Kamu çalışanlarının maaşlarını düzenlerken asgari ücretliyi de düşünün”

Kamu çalışanlarının maaş artışını düzenleyen ve 6 ayda bir uygulanan Eşel Mobil Sistemi’nin 3 veya 4 aya indirilmesi için çalışma başlatılıyor…

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu tarafından Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşınan söz konusu öneri, diğer bakanların da onayını aldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın hafta içi yapacağı toplantı neticesinde Eşel Mobil Sistemi’nin 3-4 ayda bir uygulanması yönünde çalışmalar yapılacak.

SENDİKALARDAN, “ASGARİ ÜCRET EN DÜŞÜK KAMU MAAŞINA ENDEKSLENSİN” ÖNERİSİ

Kamuda yetkili memur sendikaları, atılan adımı olumlu olarak nitelendirirken, asgari ücretin de bu süreçte en düşük kamu maaşına endekslenmesi için çalışma başlatılmasını öneriyor.

Sendikalar, “sosyal adaletin sağlanması” açısından kamu çalışanının alım gücünü koruyan bu uygulamadan asgari ücretle geçinen vatandaşların da faydalanması gerektiğini söylüyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na değerlendirmelerde bulundu.

BENGİHAN: ASGARİ ÜCRET YASASI’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMALIDIR

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Eşel Mobil Sistemi’nin uygulanma süresinde yapılması planlanan değişikliği olumlu olarak karşıladıklarını belirterek, “Bunun olması için Kamu Görevlileri Yasası’nda değişikliğe gidilmesi gerekiyor” dedi.

Kendileriyle şu ana kadar bu konuyla ilgili istişare edilmediğini dile getiren Bengihan, “Toplantı çağrısı yapılırsa memnuniyetle katkı koyarız” ifadelerini kullandı.

Bengihan, kamu çalışanları için bu çalışma yapılırken, asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, “Asgari Ücret Yasası’nda da bu yönde bir değişiklik yapılmalıdır” diye konuştu.

Asgari ücretin de en düşük endekslenmesi gerektiğini kaydeden Bengihan, “Ancak bu şekilde bir düzenlemeyle daha adil bir yapı oluşur” açıklamasında bulundu.

ATAN: HAYAT PAHALILIĞI HERKES İÇİN AYNIDIR

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ise, Eşel Mobil Sistemi’nin uygulanma süresinin 3 veya 4 aya indirilmesi yönünde atılan adımı doğru bulduklarını ifade ederek, “Bu şekilde hayat pahalılığının önlenemez yükselişinden kaynaklanan alım gücünü korumuş oluruz” dedi.

Eşel Mobil Sistemi’nin 3-4 ay yerine iki ayda bir uygulanması gerektiğini dile söyleyen Atan, “Ama ilk etapta Olgun Amcaoğlu’nun bu açılımı olumludur” ifadelerini kullandı.

Atan, asgari ücretle geçinen insanların da düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, “Asgari ücret, en düşük kamu maaşı değerinde olmalıdır. Hayat pahalılığı herkes için aynıdır” diye konuştu.

Konunun görüşülmesi için henüz kendilerine bir davet gelmediğini de kaydeden Atan, “Eğer toplantıya çağrılırsak elimizden gelen tüm katkıyı koymaya hazırız. Sürecin takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.