Cevdet Yılmaz: Her iki ülkedeki insanların ortak geleceği ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmesi sona erdi. Görüşme sonunda basına açıklama yapan Yılmaz, her iki ülkedeki insanların ortak geleceği ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Bizim bu ülkeye bakışımızı anlatmaya gerek yok” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Cumhurbaşkanlığındaki görüşmeleri sırasında basına açıklama yaptı.
Burada konuşan Yılmaz, hem Türkiye hem KKTC’de insanların ortak geleceği ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaparken, Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede yaşanan dönüşüme ve gelişmelere işaret ederek KKTC’nin bir cazibe merkezi olabileceğini kaydetti.
“KIBRIS TÜRKÜ TÜRKİYE YÜZYILINDA YILLARDIR BU TOPRAKLARA REVA GÖRÜLEN AMBARGOLARI BİRER BİRER YIKACAK, DÜNYAYA AÇILACAKTIR”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kıbrıs Türkü’nün istikbali ve refahı için projelerin sürdürüleceğini söyleyerek, “Kıbrıs Türkü Türkiye Yüzyılında yıllardır bu topraklara reva görülen ambargoları birer birer yıkacak, dünyaya açılacaktır” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs’ta çözümün ancak adadaki gerçekler üzerine inşa edilebileceğini söyleyen Yılmaz, “Böyle bir çözüm, bölgesel istikrar ve refaha da katkıda bulunacaktır” dedi.
Yılmaz, “Türk tarafının sergilediği tüm yapıcılığa, iyi niyete rağmen, Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden gelen, tek taraflı eylemleri ise cevapsız bırakmamız söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bugün Cumhurbaşkanlığında bir görüşme yaptı.
Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz basına açıklama yaptı.
“VERİMLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK”
Anıt mezarları ziyaret ettikleri sırada eşlik eden Namık Özkan isimli polisin trafik kazası neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söyleyen Yılmaz, “Çok şükür kardeşimizin bilinci açık durumu iyi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” dedi.
Yılmaz, hastanede Özkan’ı ziyaret edeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini üstlenmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Yılmaz, geçmişte de Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini, bu birikimlerle geleceğe hep birlikte yürüyeceklerini belirtti.
Yılmaz, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzmanken, adaya gelerek, Devlet Planlama Örgütü ile çalışmalar yaptığını söyledi.
“KKTC’nin her bir köşesindeki kardeşlerimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletimizin en kalbi selamlarını iletiyorum.” diyen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Tatar’la çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ortak gündemlerindeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.
Yılmaz, şöyle devam etti:
“Kuzey Kıbrıs’ın hakkaniyet mücadelesi ile kalkınma yönünde işbirliğimizin yanı sıra Doğu Akdeniz ve Maraş açılımına dair son gelişmeleri ve önümüzdeki dönemde fikir birliğiyle atacağımız adımları ele aldık.
Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü’nün Cumhurbaşkanı Yardımcılığı bünyesinde olması kapsamında; Kıbrıs Türkü için yapılacak her bir çalışmanın, görev ve sorumluluklarımız arasında artık apayrı bir yeri var.
Türkiye ve KKTC işbirliği, geçmişten bu yana sürdürülebilir bir yapıya kavuşmuştur ve kardeşlik bağlarımızdan beslenmektedir. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türkü’nün derdiyle dertlenecek, ihtiyaçlarını milletimizin ihtiyaçlarından ayrı görmeyeceğiz.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurtdışı ziyaretini geçtiğimiz günlerde KKTC’ye yapmış, birlik-beraberlik irademizi en güçlü şekilde burada yinelemiştir.”
"Türkiye Yüzyılının ilk kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı ilk belgenin Türkiye ile KKTC arasındaki Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü olduğunu" söyleyen Yılmaz, protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.
“KKTC’Yİ İMAR VE İHYA ETMEK ÜZERE GAYRETLERİMİZİ HIZLANDIRACAĞIZ”
Yılmaz, 31 Mart’ta imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde KKTC’yi imar ve ihya etmek üzere gayretlerini hızlandıracaklarını ifade etti.
Yılmaz, dün gelir gelmez Yeni Ercan Havalimanı’na ziyaret gerçekleştirdiklerini; buradaki ilerlemeyi ve tıkanıklıkları değerlendirdiklerini belirterek, Türkiye Ulaştırma Bakanı’nın ve teknik heyetinin de kendisiyle KKTC’ye geldiğini söyledi.
Türkiye’nin destekleriyle yapılan bu yeni terminal binasının en kısa zamanda hizmete açılması için gerekli süreçleri KKTC makamlarıyla birlikte yakından takip edeceklerini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yeni havalimanına inmek istediğini belirttiğini anımsatarak, bu doğrultuda kalan hususları hızla tamamlayarak 20 Temmuz’da Erdoğan’ın bu havalimanına inmesi için gereken tüm tedbirleri alacaklarını söyledi.
Yılmaz, bugün gerçekleştireceği ziyaretlere de değinerek, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün öğleden sonra ise KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yerleşkeleri inşaat alanını ziyaret edeceğiz. Ardından KKTC Karayolları Master Planı Uygulama Projesi kapsamında Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Girne Yolu bağlantı noktasına bir saha ziyareti gerçekleştireceğiz.
İki ülke genel sağlık sigortası sistemlerinin uyumlandırılması, Derinya bölgesinde sosyal konut inşası ve denizin altından kablo ile elektrik temini gibi yeni projeleri ilgili bakanlarla yapacağımız görüşmelerde ele alacağız.”
“KIBRIS TÜRKÜ TÜRKİYE YÜZYILINDA YILLARDIR BU TOPRAKLARA REVA GÖRÜLEN AMBARGOLARI BİRER BİRER YIKACAK, DÜNYAYA AÇILACAKTIR”
Tüm bu projelerin Kıbrıs Türkü’nün istikbali ve refahı için olduğunu belirten Yılmaz, “Kıbrıs Türkü Türkiye Yüzyılında yıllardır bu topraklara reva görülen ambargoları birer birer yıkacak, dünyaya açılacaktır” ifadelerini kullandı.
Türk Devletleri Topluluğuna gözlemci üyeliğin önemli bir adım olduğunu dile getiren Yılmaz, iki devletli yaklaşımın önemli bir göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi.
KKTC’nin siyasi, askeri, ekonomik ve sosyolojik olarak çok daha ileri noktalara geleceğine inanç belirten Yılmaz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla Kıbrıs Türkünü desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
“ŞAMPİYON MELEKLERİMİZİ DAİMA KALPLERİMİZDE YAŞATACAĞIZ...BİNAYLA İLGİLİ TÜM SORUŞTURMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"
6 Şubat depremleriyle yaşanılan acılara da KKTC ile birlikte ortak olduklarını dile getiren Yılmaz, deprem bölgesinden KKTC’ye akrabalarının yanına gelen depremzede vatandaşlara dayanışma ruhuyla kapılarını açan tüm Kıbrıs Türklerine teşekkür etti.
Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
“Ağırlıklı olarak Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerekli destekleri sağlamayı sürdüreceğiz.
Adıyaman’da vefat eden Kıbrıs Türkü voleybol kafilesi; ‘Şampiyon Melekler’ başta olmak üzere, tüm deprem şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.
Evlatlarımızın bulunduğu binayla ilgili tüm soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir. Şampiyon meleklerimizi daima kalplerimizde yaşatacağız”
İleride olacak afetlere karşı riski azaltıcı tedbirler aldıklarını dile getiren Yılmaz, KKTC’de de bunun uygulandığını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
"DENİZİ GEÇMİŞİZ, DEREDE BOĞULMAYIZ İNŞALLAH"
Bu ziyaret sırasında güzel bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Denizi geçmişiz derede boğulmayız inşallah” diyerek ufak tefek sorunların en kısa sürede çözüleceğini ve havaalanının açılacağını ifade etti.
“Orası KKTC’nin vitrini” diyen Yılmaz ülkeye gelen insanların ilk karşılaştığı yer olması itibariyle havalimanı binasının önemli olduğunu vurguladı.
Yılmaz, yeni havalimanının 10 kat büyüyen kapasitesiyle hem ülkenin kalkınmasına hem de halkın hızlı hizmet almasına vesile olacağını kaydetti.
Projelerin bundan ibaret olmadığını, çok sayıda iş birliği projesi bulunduğunu dile getiren Yılmaz, kablo ile elektrik projesinin bunlar arasında en öncelikli olanlardan olduğunu söyledi.
Bu konuyla ilgili yetkililerin de ziyarette hazır bulunduğunu anlatan Yılmaz, teknik hazırlıkların sürdüğünü anlattı.
Kalkınma sürecinin hem kamu hem özel sektörü kapsadığına işaret eden Yılmaz, sadece kamu ile hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığın belirtti.
Özel sektör konusunda etkili çalışalar yapılacağını, KKTC’nin mukayeseli üstlüklerini analiz ederek, KKTC ve TC özel sektörünün birlikte çalışacağı modellerle daha güçlü yatırım hamleleri yapılacağını anlatan Yılmaz, yaşanan sıkıntıların el birliğiyle aşılacağını belirtti.
Pandemi süreci ve bölgedeki jeopolitik gelişmelere değinen Yılmaz, siyasi istikrarın ekonominin temel şartı olduğunu vurguladı.
Türkiye’den getirilen su konusuna değinen Yılmaz, “Suyu getirdiğimiz gibi kablo ile elektriği de getireceğiz” diye konuştu.
“KIBRIS’TA ÇÖZÜM, ANCAK ADADAKİ GERÇEKLER ÜZERİNE İNŞA EDİLEBİLİR”
Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmede Kıbrıs meselesinin yanı sıra, Doğu Akdeniz’deki durumun da ele alındığını dile getiren Yılmaz, “Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru haklarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden biridir. Bu konudaki fikir ve gönül birliğimizi Cumhurbaşkanı Tatar ile bir kez daha teyit ettik.” dedi.
Kıbrıs’ta çözümün ancak adadaki gerçekler üzerine inşa edilebileceğini söyleyen Yılmaz, “Böyle bir çözüm, bölgesel istikrar ve refaha da katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Türk tarafının sergilediği tüm yapıcılığa, iyi niyete rağmen, Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden gelen, tek taraflı eylemleri ise cevapsız bırakmamız söz konusu değildir.
Rum-Yunan ikilisi gibi bu grubun sözcülüğüne soyunan Avrupa Birliği de, Kıbrıs Türk tarafını azınlık olarak görme gafletinde daha fazla ısrar etmemelidir.
Bunun karşısında biz, biliyorsunuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasını hedef olarak belirledik.”
Avrupa Birliği’nin, ihtilaflı ülkeleri üye olarak kabul etmeme prensibi bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Rum kesimine dönük kendi politikasını da çiğneyerek tutarsızlık ortaya koyarak üye yapmıştır” dedi. Yılmaz, AB’yi daha hakkaniyetli bir duruşa davet etti.
“KIBRIS TÜRKÜ’NÜN HAKKANİYET MÜCADELESİNDE EGEMEN EŞİTLİK VE EŞİT ULUSLARARASI STATÜ TEMELİNDE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM MODELİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
KKTC’nin Anayasal adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olması ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi’nde de gözlemci statüsü elde etmesinin tanınma yolundaki gidişatın ayak sesleri olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türkü’nün hakkaniyet mücadelesinde egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde iki devletli çözüm modelini savunmaya devam edeceğiz.
Bununla birlikte Doğu Akdeniz’de ülkemiz, hem kendi kıta sahanlığındaki haklarını, hem de Kıbrıs adasının eşit ve ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin meşru hak ve çıkarlarını korumaya kararlıdır.
Sayın Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının hakça ve adil paylaşımına dair tutumunuzda her zaman yanınızdayız.”
Doğu Akdeniz’de Türkiye ile KKTC’yi dışlamaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını söyleyen Yılmaz, kaynakları hakkaniyetli şekilde uluslararası hukuk çerçevesinde paylaşmaya açık olduklarını belirtti.
Yılmaz, “Ayrıca Maraş bölgesinin ekonomi, turizm ve sosyal hayata kazandırılması yönünde, mülk sahiplerinin haklarını gözeterek yürütülen çalışmaları desteklemeyi sürdüreceğiz. Ortak hedeflerimize ulaşmak için önümüzdeki dönemde yine şevk ve heyecan ile birlikte çalışacağız.” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar’a, Başbakan Üstel’e ve herkese gösterdiği misafirperverlik ve KKTC’nin kalkınması yönünde ortaya koyduğu irade için teşekkür etti.
CUMHURBAŞKANI TATAR: ADAYA KESİNTİSİZ ŞEKİLDE SU AKMASI BİR NİMET
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk ziyaretini KKTC’ye yapması ve imzalanan ilk belgenin KKTC hakkında olmasının KKTC’ye verilen değerin ve önemin açık bir göstergesi olduğunu söyledi, teşekkür etti.
Yılmaz’ı yıllardır tanıdıklarını, İrsen Küçük kabinesi döneminde birlikte çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Tatar, su projesinin temellerinin de o yıllarda atıldığını söyledi.
Su Projesi sayesinde adaya kesintisiz şekilde su akmasının bir nimet olduğuna işaret eden Tatar, suyun tarımsal kullanımı için çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.
Kablo ile elektrik projesinin de yıllardır konuşulan bir proje olduğunu anlatan Tatar, bu projenin hayata geçmesinin de en büyük temennilerinden olduğunu söyledi. Tatar, bu proje sayesinde hem sürdürülebilir, kaliteli ve uygun maliyetli enerji sağlanacağını hem de güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji projelerinin de önünün açılacağını ifade etti.
Tatar, KKTC’nin bir turizm adası olduğuna işaret eden ve giderek artan enerji ihtiyacının sürekli akaryakıtla karşılanmasının çevreye de insanlara da zarar verdiğini kaydetti.
“ÜLKE BİR CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR”
Kıbrıs’ın büyük bir dönüşüm geçirmekte olduğuna da işaret eden Tatar, siyasi engellere rağmen eğitim, turizm, sanayi, iletişim ve ulaşımda yaşanan gelişmelerle ülkenin bir cazibe merkezi olabileceği düşüncesinde olduklarını belirtti.
KKTC’nin mukayeseli avantajları olduğunu, bu potansiyeli yakalanın en büyük hedefleri olduğunu kaydeden Tatar, egemen eşitlik temelinde yürütülen yeni siyasetin Kıbrıs’ta yeni bir dönem başladığının göstergesi olduğunu dile getirdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin arkasında olduğunu ve yeni siyasetin ekonomik gelişmeyi de destekleyeceğini belirten Tatar, yeter ki biz burada gerekli düzememeleri yapabilelim, özel ve kamuyu dönüştürelim dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğine inanç belirten Tatar, Yılmaz’ın dokunuşu ve katkısının da bu süreçte önemli olacağını kaydetti.
“KKTC’NİN ZEMİNİNİ GÜÇLENDİRMEK, YAKALANAN İVMEYİ İLERİ TAŞIMAK ADINA ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin zeminini güçlendirmek, yakalanan ivmeyi ileri taşımak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
Yıllardan beri güneş enerjisinin önünü açmak, ekonomik gelişmeyi gerçekleştirmek, maliyeti uygun enerji, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için elektriğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Tatar, “Kabloyla elektrik yeni bir müjdedir” dedi.
Tatar, sürdürülebilir kalkınma sürecinde kabloyla elektrik projesinin çok önemli bir proje olarak ortaya çıktığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin zeminini güçlendirmek, yakalanan ivmeyi ileri taşımak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
Yıllardan beri güneş enerjisinin önünü açmak, ekonomik gelişmeyi gerçekleştirmek, maliyeti uygun enerji, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için elektriğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Tatar, “Kabloyla elektrik yeni bir müjdedir” dedi.
Tatar, sürdürülebilir kalkınma sürecinde kabloyla elektrik projesinin çok önemli bir proje olarak ortaya çıktığını ifade etti.
Pandemi, ekonomik kriz ve deprem yaşandığını kaydeden Tatar, yaşanan deprem acısının yürekleri dağlamaya devam ettiğini söyleyerek, Şampiyon Melekler'e ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin zeminini güçlendirmek, yakalanılan ivmeyi ileri taşımak adına çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.
"YENİ SİYASET GÜNDEMDE"
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yeni siyasete vurgu yaparak, federal temelde bir anlaşma için Türk halkının ciddi çaba ve iyi niyet ortaya koyduğunu, tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını dile getirdi.
Annan Planı ve Crans Montana süreçlerinin çökmesinin ardından Kıbrıs Türklerinin başka bir noktaya taşındığını belirten Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni siyasetin gündeme geldiğini söyledi.
Tatar, artık Kıbrıs’ta iki devletlik, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün önemli olduğunu ve ancak bunların teyidiyle yeni bir açılım olabileceğini kaydetti.
Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ziyaretinde bunu bir kez daha teyit ettiğini dile getirdi.
Halkın refah düzeyini ileri taşıyabilmek için ekonomik yapıyı güçlendirmenin herkesin temenni ve dileği olduğunu söyleyen Tatar, geçmişe bakıldığında su projesi gibi büyük başarıların da KKTC’ye kazandırıldığını belirtti.
Tatar, tarımsal anlamda da suyun değerlendirilmesine yönelik çalışmalar ve projelerin devam ettiğini ifade etti.
"KABLOYLA ELEKTRİK YENİ BİR MÜJDEDİR"
“Kabloyla elektrik yeni bir müjdedir” diyen Tatar, yıllardan beri güneş enerjisinin önünü açmak, ekonomik gelişmeleri sağlamak, maliyeti uygun, temiz ve sürdürülebilir bir çevre için elektriğe ihtiyaç olduğunu söyledi.
Çift yönlü kabloyla bunların gerçekleştirilebileceğini belirten Tatar, uzmanların da bunu önerdiğini, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteğini belirttiğini söyleyerek, yakın gelecekte buna yönelik adımların atıldığını görme temennisinde bulundu.
Kablo elektrikte enterkonnekte ile Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanıldığında bunun ekonomik ve çevreyi koruyan bir sistem olarak yararlarına değinen Tatar, turizm, hafif sanayi, tarım ve eğitime katkısı olacağını belirtti.
Tatar, sürdürülebilir kalkınma sürecinde kabloyla elektrik projesinin çok önemli bir proje olarak ortaya çıktığını ifade ederek, bu projenin 3-4 yıl içinde gerçekleştiğinin görüleceğini kaydetti.
"MARAŞ’I ZİYARET EDENLERİN SAYISI MİLYONU AŞTI"
Maraş açılımına değinen Tatar, Maraş’ı ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu aştığını söyledi.
Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi sosyal konut projesi, yeni hastane projesi, alt yapıda duble yolların gündemde olduğunu dile getirdi.
Aşama aşama yolların daha iyi noktaya geldiğinin görüldüğünü belirten Tatar, KKTC vatandaşlarının Türkiye’deki sisteme dahil edilmesiyle oradaki sağlık sistemlerinden faydalanmalarına yönelik çalışmaların olduğunu söyledi.
Yılmaz'ın Kalkınma Bakanlığı da yapmış tecrübeli bir bürokrat olduğunu dile getiren Tatar, KKTC’yi yakından tanıdığını, heyetiyle birlikte KKTC’nin ekonomik dönüşümüne ciddi anlamda katkılar yapabileceğini kaydetti.
Tatar, Yılmaz'a yeni görevinde başarılar diledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.