İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTTO Başkan Vekili Aziz Limasollu: “Portakalın likörü, şarabı, çiçeğinin macunu olur, heba etmeyelim”

KTTO Başkan Vekili Aziz Limasollu: “Portakalın likörü, şarabı, çiçeğinin macunu olur, heba etmeyelim”

İlkay Kamil’in Tarım Bakanlığı döneminde narenciye üreticiliği yapan KTTO Başkan Vekili Aziz Limasollu, narenciyede yaşanan “zararlı endişesi” nedeniyle portakalın ya suyunu ya likörünü ya da çiçeğinin macununu yaparak işlememiz gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 22/02/24 15:09
okuma süresi: 3 dak.
KTTO Başkan Vekili Aziz Limasollu: “Portakalın likörü, şarabı, çiçeğinin macunu olur, heba etmeyelim”

Eski bir narenciye üreticisi de olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkan vekili Aziz Limasollu, narenciyeyi işlemenin yani yaş olmayan ürünlerini elde etmenin yollarını bulmamız gerektiğini, geçmişte bunları yaptığımızı anlattı.

Lİmasollu, ülkemizin acilen dünyaca tanınan bir gıda laboratuvarına duyduğu ihtiyacın altını çizdi.

Katıldığı TV programında konuşan Aziz Limasollu narenciye krizi konusunda şöyle dedi;

“Geçmişte de bir kilo portakala bir kahve içemiyorduk… Büyüklerimiz şöyle derdi; Çifçinin karnını kesmişler bir köşesinde, seneye inşallah, yazarmış.. Bir dolu, bir doğal meteorolojik durum…

Portakalda söylenen şu anda bu zararlının Rum tarafında AB’nin tarımla ilgilenen ilgililerinin rastladığı ve bizde de olma ihtimali üzerinde konuşuluyor. Bire bir bahçelerimizde görüldüğünü duymadım. Hatta verim, söylenene göre en iyi yılında… Söz konusu zararlı diğer bir ülkeye gidebiliyor ve yaş şekilde tüketilmesi için gönderdiğinizde de bulaşabiliyor… Belki 3-5 ton gönderebiliriz ama denetimler sırasında bu hastalık tespit edilirse daha kötü, daha büyük bir zarar olur…”

“PORTAKALIN LİKÖRÜ, ŞARABI, ÇİÇEĞİNİN MACUNU OLUR. BUNLAR BİR ZAMANLAR SERVİS EDİLİRDİ”

“Bizim mutlaka dünyanın tanıdığı bir gıda laboratuvarına ihtiyacımız var. Dünya insanına hizmet vermesi önemli olan. Yani sertifika verildiğinde Fransa’daki market sahibi bunu bilecek. Yeşil hat üzerinden gönderebiliyoruz ürünleri… Bir sertifikasyonla sağlanabilir. Ticaret odasında çok çalışmalar yaptık bu konuda ama tıkandık…

Demek ki bu portakalı bu şekilde göndereyemeyeceğiz. Otellerimiz mesela, onlara demedik ki bu portakalı alın, destek verin.. Bu konuda bir yapılanma yok. Bunu hızla yapmalıyız. Gazlı içecekleri kullanarak hasta oluyoruz ama gül gibi portakal suyunu servis etmiyoruz. Portakalın likörü, şarabı, çiçeğinin macunu olur. Bunlar bir zamanlar servis edilirdi. Bunları işlemenin yolunu bulmalıyız…”

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.