Ürün Solyalı: Diploma evrağını liyakatsiz olarak alanların peşine düşmekle mükellef olduğumuz bir andayız
CTP Milletveliki Ürün Solyalı, sahte diploma olayı sadece ilgili kurumu zarara değil, ülke ekonomisini de zarara soktuğunu belirterek, “Diploma evrağını liyakatsiz olarak alanların peşine düşmekle mükellef olduğumuz bir andayız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletveliki Ürün Solyalı, Gökhan Altıner’in Kıbrıs Postası TV’de hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ isimli programa konuk oldu.
“POLİS ÖRGÜTÜ VE YARGININ CESARETLENDİRİLMESİ KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPMAKLA MÜKELLEF OLDUĞUMUZ BİR ANDAYIZ”
Ürün Solyalı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) meydana gelen sahte diploma olayıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar üzerinden yaptığı değerlendirmesinde, “Polis örgütü ve yargının cesaretlendirilmesi konusunda elimizden geleni yapmakla mükellef olduğumuz bir andayız” ifadelerini kullandı.
CTP olarak, sahte diploma konusunun defalarca dile getirildiğini ifade eden Solyalı, bu durumun Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin sahibinin şikayeti üzerine başlayan bir pozisyon olduğunu dile getiren Solyalı, herhangi bir şikayet olmaması durumunda, denetimden sorumlu YÖDAK’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sahte diploma yolsuzluğundan haberdar olmayacağını kaydetti.
“BU DURUM, ÜLKE EKONOMİSİNİ DE ZARARA SOKUYOR”
Yolsuzluğun sadece ilgili kurumu zarar getirmeyeceğini söyleyen Solyalı, “Bu durum ülke ekonomisini de zarara sokuyor” dedi. Sahte diploma olayının sadece Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi kapsamında kalmasını gerektiğini vurgulayan Solyalı, yükseköğretimin doğru zemine çekilmesi gerektiğini de kaydetti. Ülkede son dönemlerde yaşanan yolsuzluk durumuna işaret eden Solyalı, bu durumun insan kaçakçılığının da önünü açtığını ifade etti.
“DEPORT İŞLEMLERİ İÇİN 36 MİLYON HARCANDI”
Af Yasası hakkında da konuşan Solyalı, 2023 yılında Bakanlar Kurulu tarafında bin 700 kişinin suça karıştığı için deport edildiğini, bu kişilerin 617’sinin ikamet izinsiz olduğunu ve deport işlemlerinin devlete yansıyan maliyet rakamının ise 36 milyon TL olduğunu aktardı.
Ülkede bulunan ve kaçağa düşmüş durumda olan kişiler, öğrenciler ve turistler için Af Yasası kapsamında devlet tarafından affının istendiğini söyleyen Solyalı, “Eğer bir yasa getiriliyorsa, ülkede kaç kişinin ikamet izinsiz bulunduğunun bilinmesi gerekiyor” dedi. 10 bin tane resmi kaçak öğrencinin olduğunu belirten Solyalı, muhaceret işlemi yapan öğrenci sayısının 75 bin, okul kaydı kayıt yaptıran öğrenci sayısının ise 65, 10 bin tane de pasif öğrenci bulunduğunu söyledi. Çalışma Bakanlığı’nın vermiş olduğu rakama göre konuşan Solyalı, kaçak işçi sayısının 10 bin olduğunu belirterek, “Ülkede ortalama 50 bine yakın insanın kaçak yaşadığı aşikar” dedi.
“DİPLOMA EVRAĞINI LİYAKATSİZ OLARAK ALANLARIN PEŞİNE DÜŞMEKLE MÜKELLEF OLDUĞUMUZ BİR ANDAYIZ”
“Diploma evrağını liyakatsiz olarak alanların peşine düşmekle mükellef olduğumuz bir andayız” diye konuşan Solyalı, yükseköğrenim alanlarının yerle bir edilmesi çabasında olmadıklarını kaydetti. YÖDAK’ın yükseköğrenimi yürütecek bir durumda olmadığını söyleyen Solyalı, “YÖDAK’ın alt yapısı yetersiz” ifadelerini kullandı.
Hayat pahalılığıyla ilgili de konuşan Solyalı, İstatistik Kurumu’nun ortaya koyduğu verilerin doğruyu yansıtmadığını ve kurulan komite toplantılarında, ürün fiyatlarının işlenme noktasında belli hataların yapıldığını aktardı.
Solyalı, Güvenlik Kuvvetleri bünyesinde, uzman askerlerin çalışma koşullarıyla ilgili yapılacak olan girişimlerin artmasıyla alakalı baskıların yapıldığını ve geri dönüş yapılmadığını söyledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.