Niyazi Kızılyürek: 5 yıllık dönemde, ağırlıkla Kıbrıslı Türklerin sorunlarına ve haklarına eğildim

5 yıllık Avrupa Parlamenterliği dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Niyazi Kızılyürek, 5 yıllık bu dönemde, ağırlıkla Kıbrıslı Türklerin sorunlarına, haklarına eğildiğini belirtti ve adanın güneyinden ve kuzeyinden sürekli olarak sözlü, yazılı saldırıya uğradığına dikkat çekti.

Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekili ve son seçimde yine adaylığını koyan, ancak seçilemeyen Kıbrıslı Türk Niyazi Kızılyürek, seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulundu.
Kişisel sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Kızılyürek, ne kendisinin, ne de aday olduğu AKEL’in istedikleri sonucu alamadığına dikkat çekerek, güzel bir seçim kampanyası düzenlediklerini belirtti.
“5 YILLIK DÖNEMDE, AĞIRLIKLA KIBRISLI TÜRKLERİN SORUNLARINA VE HAKLARINA EĞİLDİM”
Pek çok kişi ve kuruluşun, düzenledikleri kampanyaya destek olduğuna dikkat çeken ve hepsine teşekkürlerini ileten Niyazi Kızılyürek, “5 yıllık Avrupa Parlamenterliği dönemimde, ağırlıkla Kıbrıslı Türklerin sorunlarına ve haklarına eğildim. Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin ileri götürülmesi gerektiğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“SALDIRIYA UĞRADIM”
Adanın hem güneyinden hem de kuzeyinden sürekli olarak sözlü, yazılı saldırıya uğradığının altını çizen Kızılyürek, bu saldırılara aldırmadığını ifade etti.
Niyazi Kızılyürek, Yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
“Avrupa Parlamentosu Seçimlerinin Ardından
2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ne ben, ne de AKEL istediğimiz sonucu alabildik.
Bunun elbette birçok nedeni vardır. Bunlar üzerinde durmayacağım.
Güzel bir seçim kampanyası düzenlediğimizi düşünüyorum.
Kıbrıs’ın bütününe yüreğimizi, fikrimizi, düşlerimizi açtık.
Pek çok kişi ve kuruluş kampanyamıza destek oldu.
Güzel insanlar bir araya geldiler ve güzel işler çıkardılar.
Hepsine içtenlikle teşekkür ederim.
5 yıllık Avrupa Parlamenterliği dönemimde, ağırlıkla Kıbrıslı Türklerin sorunlarına ve haklarına eğildim.
Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin ileri götürülmesi gerektiğine yürekten inanıyorum.
İçine sürüklendiğimiz bu statü bahşetmeyen statükoda Kıbrıslı Türklerin özne olarak varlığını koruyup güçlendirmesinin en iyi yolunun bu olduğunu düşünüyorum.
Bu yüzden, adanın hem güneyinden hem de kuzeyinden sürekli olarak sözlü, yazılı saldırıya uğradım.
Aldırmadım.
“GÖNÜL İSTERDİ Kİ, AKEL TABANI, BU ÇABALARIMA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKSIN…OLMADI”
Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türkler arasında siyasi dostluk kurulmasını hayatım boyunca çok önemsedim.
Bu parçalanmış ülkenin geleceği, siyasi dostluk kurmaktan ve uzlaşmadan geçer.
Bundan dolayı da iki toplumun şovenistlerinin hedefi oldum.
Aldırmadım.
Gönül isterdi ki, Kıbrıslı Türkler seçime daha yoğun katılsın.
Gönül isterdi ki, AKEL tabanı, bu çabalarıma daha çok sahip çıksın.
Gönül isterdi ki, ortak bir ülke tahayyülüyle hareket edilebilsin.
Olmadı.
Olsun!
Ben buradayım ve 40 yıldır yürüdüğüm yolda yürümeye devam edeceğim.
Seçim günü sıcağa ve zahmete aldırmadan sandıklara koşan Kıbrıslı Türkler beni mutlu ettiler, bana umut verdiler.
Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.
Kampanya boyunca özveriyle çalışan tanıdığım tanımadığım herkesi sevgiyle kucaklarım.
Herkesi temin etmek isterim ki, güzel ve anlamlı işler için hep buradayım.”
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.