İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ülkü Curcioğlu Tutar: Terk edildiğimizde nasıl canımız yanıyorsa onların canı da öyle yanıyor

Ülkü Curcioğlu Tutar: Terk edildiğimizde nasıl canımız yanıyorsa onların canı da öyle yanıyor

Ülkü Curcioğlu Tutar, terk edilen hayvanların aynı insanlar gibi acı çektiğini söyleyerek, "Empati ve bilinç ile hayvan dostlarımız için daha sağlıklı, güvenli ve mutlu yaşam alanları yaratabiliriz" dedi.

Yayın Tarihi: 29/06/24 18:10
okuma süresi: 4 dak.
Ülkü Curcioğlu Tutar: Terk edildiğimizde nasıl canımız yanıyorsa onların canı da öyle yanıyor

Altın Patiler Derneği Asbaşkanı Ülkü Curcioğlu Tutar, sokakta yaşamaya terk edilen hayvanlar ve hayvanlara karşı insanların sorumlulukları hakkında açıklamalarda bulundu.

"ÇİP ŞARTI OLMALI"

Tutar, sahiplendiğimiz hayvanların mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayarak, “Çip ve ruhsat olmalı, bunun denetimi belediyeler tarafından yapılmalı. Eğer terk edilen bir hayvan çipli ve ruhsatlıysa, terk eden kişi ortaya çıkıyor ve bu kişi hakkında yasal süreç başlatılmalı. Caydırıcı cezalar uygulanmalı. Ancak bu şekilde hayvan terk etme olaylarının önüne geçilebilir” dedi.

"HAYVANLAR EN ÇOK YAZIN VE ŞUBAT AYINDA TERK EDİLİYOR"

Tutar, özellikle yaz dönemlerinde ve Şubat aylarında insanların hayvanlarını terk etme eğiliminde olduğunu belirterek, “Yıl 2024 ve biz hala hayvan dostlarımızı koruyacak düzgün yasalara sahip değiliz. Birçok insan eşyalarını, yalnızlıklarını paylaşmış gibi bu hayvanları sokağa terk ediyor çünkü caydırıcı bir ceza yok, bir yaptırım yok” şeklinde konuştu.

Altın Patiler Derneği olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten Tutar, duyurular, etkinlikler ve takipçilerle iletişim yoluyla farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Tutar, bu çabaların yeterli olmadığını, hala bilinçlenmemiş birçok insanın bulunduğunu söyleyerek, “Bilinçlenmek, kalbe merhamet eklemek, doğru yolu bulmak ve bu hayvanların da aslında biz bireyler gibi birer kalp ve can taşıdığını unutmamak gerekiyor” dedi.

"TERK EDİLDİĞİMİZDE NASIL CANIMIZ YANIYORSA ONLARIN CANI DA ÖYLE YANIYOR"

Tutar, empati ve bilinç ile çok şeyin değişebileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Terk edildiğimizde nasıl canımız yanıyorsa, şiddete maruz kaldığımızda nasıl bedenimiz ağrıyorsa, acıktığımızda nasıl başımız dönüyorsa, susadığımızda nasıl dilimiz damağımız kuruyorsa, bunların hepsi bu güzel dostlarımız için de geçerli. Bir kap su, bir kap mama, evimizde artan yemeklerin yeri çöp değil, sokaktaki canlarımızla paylaşmayı bilmeliyiz. Aşılamak ve kısırlaştırmak da çok önemli. İmkanlar dahilinde ne kadar hayvanı aşılayabilir, ne kadarını kısırlaştırabilirsek o kadar sağlıklı yaşam alanları sunabiliriz.”

Tutar, şu an var olan popülasyona bile yetişemediklerini, dolayısıyla arkadan gelecek popülasyona yetişmelerinin imkansız olduğunu belirterek, “Bizim için onların hayatlarını güvenli, sağlıklı ve güzel şekilde yaşamaları önemli” dedi.

"DÜNYA SADECE BİZİM DEĞİL"

Ayrıca, yaz aylarında sokak hayvanlarının sıcak asfaltta ciddi yanıklara maruz kaldığını hatırlatan Tutar, “Biz klimanın altında bile nefes nefese kalırken, bu hayvanların sıcaklara dayanmasını beklemek büyük bir haksızlık. Bu dünya sadece bizim değil, hayvanların da yaşam hakkı var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.