İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İtfaiye Müdürlüğü yangınlara karşı uyarılarda bulundu

İtfaiye Müdürlüğü yangınlara karşı uyarılarda bulundu

PGM ve İtfaiye Müdürlüğü, yangınların önlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması için önemli uyarılarda bulundu. 1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında her türlü ateş yakmanın yasaklandığını belirten yetkililer, sigara izmaritlerinden elektrik tellerine kadar dikkat edilmesi gereken birçok hususa dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 08/07/24 15:27
okuma süresi: 3 dak.
İtfaiye Müdürlüğü yangınlara karşı uyarılarda bulundu

PGM ve İtfaiye Müdürlüğü, yangınların önlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önemli tedbirleri açıkladı.

1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında, temizlik amaçlı bile olsa her türlü ateş yakmak yasaklandı. Yetkililer, ateş yakmanın kontrol dışına çıkarak yangına sebep olabileceği konusunda uyarıda bulundu ve vatandaşların yasaya uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Tamamen söndüğünden emin olmadan sigara izmaritlerinin yol kenarlarına, ormanlık alanlara, diğer arazilere, çöp bidonlarına ve yanabilecek madde veya malzemelerin üzerine atılmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, tehlike teşkil eden trafo merkezleri, elektrik direkleri, birbirine temas edebilecek elektrik telleri ve kötü hava koşullarında elektrik tellerinin üzerine düşebilecek ağaç dallarının 188 Elektrik Arıza ihbar hattına bildirilmesi gerektiği açıklandı.

Elektrik tellerine temas eden ağaç dallarının budanması gerektiği ve budanmadan önce yangın riskine karşı elektrik akımının kesilmesi, alt kısımdaki kuru otların temizlenmesi ve budama yapılacak yerde yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması gerektiği hatırlatıldı. Faal durumdaki ocak üzerinde unutulan tavanın alev alması durumunda ise panik yapmadan ocağın altının kapatılması ve yangın söndürme cihazı ile müdahale edilmesi gerektiği vurgulandı. Eğer yangın söndürme cihazı yoksa, yakınınızdaki bir bezin ıslatılarak fazla suyunun alındıktan sonra tavanın üzerinin örtülmesi ve soğumasının beklenmesi gerektiği ifade edildi. Kesinlikle su ile müdahale edilmemesi gerektiği, suyun yangının daha fazla büyümesine sebep olacağı belirtildi.

Ev veya işyerinde gaz kaçağı durumunda elektrik prizlerinin açılmaması ve içeride biriken gaz sıkışması nedeniyle kıvılcım oluşturabilecek cihazlarla (cep telefonu, fener vb.) içeriye girilmemesi gerektiği hatırlatıldı. Elektriğin şalterden kapatılması, kapı ve pencerelerin açılması ve bir süpürge ile ortamda biriken gazın dışarıya tahliye edilmesi gerektiği bildirildi.

Özel araçlar, toplu taşıma araçları, akaryakıt taşıyan araçlar ve tarımsal araçların servisi, bakımı, egzoz ve lastik kontrollerinin zamanında yaptırılması gerektiği vurgulandı. Bu önlemlerle yakıt sızmaları, kısa devreler ve egzozlardan çıkan kıvılcımların yangına sebep olmasının önlenebileceği ifade edildi.

Araçlarda ve evlerde yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesinin yangının büyümesini ve olası tehlikeleri önleyeceği belirtildi. Duman veya ateş belirtisi gören vatandaşların 199 İtfaiye İhbar hattı, 177 Orman Yangını İhbar hattı veya 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.