"Bosea Cypria" bitkisi Kıbrıs'ta da yetişiyor
!["Bosea Cypria" bitkisi Kıbrıs'ta da yetişiyor](https://www.kibrispostasi.com/imagecache/headline_mobile/news/b/bo/bosea_4dde67f9.jpg)
Coğrafyacılar Birliği, Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Politis gazetesinde çıkan haberin aksine, "Bosea Cypria" bitkisine Karşıyaka'dan Esentepe'ye kadar kuzey sahil şeridinde, eski evlerin kuzeye bakan yamaçlarında çokça rastlandığını açıkladı.
!["Bosea Cypria" bitkisi Kıbrıs'ta da yetişiyor](https://www.kibrispostasi.com/imagecache/newsimage/news/b/bo/bosea_4dde67f9.jpg)
Coğrafyacılar Birliği Asbaşkanı Araştırmacı Coğrafyacı Yazar Serkan İlseven tarafından yapılan açıklamada, Politis gazetesinde yayımlandığı gibi, "Bosea Cypria" bitkisinin yalnızca "Stavrovuni Ormanı"nda yetişmediği ve özellikle Beylerbeyi Manastırı çevresindeki tüm gölgelik duvarlarda rastlanan en yaygın bitki çeşitlerinden bir tanesi olduğu belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Bosea Cypria" bitkisinin bir türünün Himalayalarda (Bosea Amherstiana), bir diğerinin Kanarya Adaları'nda (Bosea Yervamora) ve Güney Kıbrıs'taki "Stavrovuni Ormanı" yanında yetiştiği, KKTC'de ise özellikle kuzey sahil kuşağında, üçüncü bir türünün (Bosea Cypria) yetişmekte olduğu kaydedildi.
TAK
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.