Aslı Murat: Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz
![Aslı Murat: Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz](https://www.kibrispostasi.com/imagecache/headline_mobile/news/v/v2/v2yeniproje-2024-05-28t121709410_1716887898.jpg)
Avukat Aslı Murat, Lefkoşa-Güzelyurt ana yolundaki ölümlü kazanın ardından, yetki karmaşasının çözüm üretmek yerine durumu daha da karmaşıklaştırdığını belirterek, "İnsanlar ölüyor, yollar mezarlığa dönüştü. Her biriniz oturduğunuz koltuğun gereğini yapın ve manipülasyonu bırakın" dedi.
![Aslı Murat: Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz](https://www.kibrispostasi.com/imagecache/newsimage/news/v/v2/v2yeniproje-2024-05-28t121709410_1716887898.jpg)
Avukat Aslı Murat, Lefkoşa-Güzelyurt ana yolu üzerinde, meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Murat, yollarda yaşanan can kayıplarına işaret ederek, yetki karmaşasının çözüm üretmektense durumu daha da karmaşık hale getirdiğini belirtti. Murat, başbakanlıkta kurulan Trafik Komitesi'nin etkin olmadığını, bu sorunun çözümü için yasada geniş yetkilerle donatılmış Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu'nun devreye girmesi gerektiğini ifade etti.
Paylaşımında, "Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz. İnsanlar ölüyor, yollar mezarlığa dönüştü. Her biriniz oturduğunuz koltuğun gereğini yapın ve manipülasyonu bırakın" diyen avukat Murat, tüm paydaşların bir araya gelerek sorunu çözmek için ortak bir masa etrafında toplanması çağrısında bulundu.
Murat, "Gerçeklik ayan beyan ortada. Aynı yolda çok kısa aralıklarla 2 canın kaybedilmesi ve 1 ayda gerçekleşen feci çarpışmalar, kırmızı alarm için yeter de artar bile" dedi.
Murat paylaşımında, "İnsanlar ölüyor, yollar mezarlığa dönüştü. Artık yeter, her biriniz oturduğunuz koltuğun gereğini yapın, manipülasyonu bırakın. Acilen tüm paydaşlarla birlikte bir masa etrafına oturun ve bu sorunu çözün" ifadelerini kullandı.
Aslı Murat’ın tam paylaşımı şöyle:
“Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz.
Hemen hemen her gün hafife alınmayacak çarpışmalar yaşanıyor. İnsanlar yollarda ölüyor, yaralanıyor ve maddi kayıplar yaşıyorlar.
Bu sorunu yönetmesi gerekenler, suçu sürücülere ve birbirlerine atarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyorlar.
Ama gerçeklik ayan beyan ortada. Aynı yolda çok kısa aralıklarla 2 canın kaybedilmesi ve 1 ayda gerçekleşen feci çarpışmalar, kırmızı alarm için yeter de artar bile.
Yetki karmaşası yaratarak trafik krizini çözemezsiniz. Bunun için yasada geniş yetkilerle donatılmış Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu varken, başbakanlıkta hangi akla hizmet ne idiği belirsiz Trafik Komitesi kurulur?
Tek dert, siyasi piar elde etmek, görüntüde iş yapar görünmek.
Başbakan diğer bakanların görevini yapmaktan değil, onları koordine etmek ve iş yaptırmaktan sorumludur.
Dün gece sosyal medyaya yansıyan Bayındırlık - Ulaştırma Bakanlığı ve Gönyeli - Alayköy Belediyesi üzerinden yaratılmaya çalışılan yetki-yetkisizlik illüzyonu da cabası.
İnsanlar ölüyor, yollar mezarlığa dönüştü. Artık yeter, her biriniz oturduğunuz koltuğun gereğini yapın, manipülasyonu bırakın. Acilen tüm paydaşlarla birlikte bir masa etrafına oturun ve bu sorunu çözün.”
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.