İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Oktay Ekşi: "KKTC, TC için stratejik öneme sahip"

Oktay Ekşi: "KKTC, TC için stratejik öneme sahip"

Hürriyet Gazetesi'nin eski başyazarı, CHP Milletvekili Oktay Ekşi, Haberdar'a yaptığı açıklamada KKTC'nin Türkiye için büyük öneme sahip oldğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 07/04/12 17:13
okuma süresi: 4 dak.
Oktay Ekşi: "KKTC, TC için stratejik öneme sahip"
A- A A+

Basın Konseyi başkanı ve Hürriyet Gazetesi'nin eski başyazarı CHP milletvekili Oktay Ekşi KKTC'nin kendi ekonomik özgürlüğünü kazanacağı güne kadar Türkiye'nin istediklerini yapmak durumunda olduğunu kaydetti. "Kim para veriyorsa benim sözüm geçsin ister" diyen Ekşi, KKTC'nin Türkiye için önemine işaret etti.

İntihar haberlerinin veriliş şeklini de eleştiren Ekşi, Türkiye'de bir dönem intihar haberlerinin yasaklandığını, daha sonra bir valinin intiharıyla bu yasağın kalktığını açıkladı.

Basın Konseyi başkanı ve Hürriyet Gazetesi'nin eski başyazarı CHP milletvekili Oktay Ekşi Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) düzenlediği bir panel sonrası Haberdar Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. KKTC-TC ilişkilerini değerlendiren Ekşi, KKTC'nin kendi ekonomik özgürlüğü kazanana kadar TC'nin istediklerini yapmak durumunda olduğunu açıkladı. "Kim para veriyorsa benim sözüm geçsin ister" diyen Ekşi, tablonun sağlıksızlığının nedeninin bu olduğunu ifade etti.

"KKTC TC için stratejik öneme sahip"

KKTC'nin TC için büyük öneme sahip olduğunu belirten Ekşi şu ifadeleri kullandı: "KKTC Türkiye'nin güvenliği, geleceği açısından çok önemli. O yüzden KKTC'ye ilgisinin azalması mümkün değil. Bu hem tarihi, hem de politik bir önem. Bugünkü iktidarda bulunan kadro Rauf Denktaş'ın izlediği politikaları reddediyordu. Bu Annan Planı döneminde ortaya çıktı ama döndüler dolaştılar, 'arkaik, geçimsiz, inatçı, hayırcı olarak nitelendirdikleri Denktaş'ın söylediklerinin doğruluğunu kabul ettiler."

"Son milli kahraman"

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için "son milli kahraman" ifadesini kullanan Oktay ekşi, "ama kıymetini bilmediler" dedi.

"İntiharlar kuru haber değerinde verilmeli"

Oktay Ekşi Haberdar muhabirinin intihar haberlerine medyada geniş yer verilmesi hakkındaki sorduğu soruya da şu yanıtı verdi: "İntiharların nasıl verilmesi gerektiği tartışılan bir husus. Bu haberlerin ayrıntılı verilmesinin teşvik edici olduğu yönünde görüşler var. Ben uzman değilim ancak bana göre intiharlar sırf kuru haber değerinde verilmeli. Şu nedenle öldü, bu nedenle öldü diye değil."

"Vali intihar edince…"

TC 'de 1945 yılında çıkarılan bir yasaya göre intihar haberlerinin verilmesinin yasaklandığını anımsatan Ekşi o dönemki intihar ölümlerinin, "merdivenden düştü" gibi gerekçelerle verildiğine dikkat çekti. Ekşi ayrıca o yıl Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'ın intihar ettiğini ve bir valinin ölümünün nasıl verileceği konusunda nasıl sıkıntıya düştüklerini şu sözlerle anlattı: "1945'de çıkan 31 tarihli yasada intihar haberi vermek yasaktı. Merdivenden düştü filan diye yazardı. Fakat bir gün koskoca vali intihar etti. Ne yapacağız? Bu adam niye öldü diye yazmamız lazım. Merdivenden düştü yazamayız. O zaman hükümet gazeteleri teşvik etti, ölüm sebebi yazıldı. Ama dediğim gibi detay vermemek gerekiyor."

Yurdagül Beyoğlu - Haberdar

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.