2012 yılında gazetecilere baskı, şiddet, ölüm!

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ülkedeki ve dünyadaki gazetecilerin yeni yılı anlamlı bir fotoğraf ile kutladı.

Kıbrıs Postası Özel
Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ülkedeki ve dünyadaki gazetecilerin yeni yılı anlamlı bir fotoğraf ile kutladı.
Gazetecilerin üzerine artan baskı ve polis şiddetinin yanı sıra yapılan araştırmalara göre, 1995 yılından beri 2012 yılında en fazla gazeteci öldürülme rakamına ait.
Düşünce ve ifade özgürlüğüne basın cephesinden örülen duvar, 2012 yılında öldürülen gazetecilerle üst seviyeye ulaştı.
BİA Haber Merkezi'nin derlediği habere göre The Press Emblem Campaign (PEC) 2012'de öldürülengazeteci sayısını açıkladı. Rapora gore 29 ülkeden toplam 139 gazeteci 2012 yılı içerisinde öldürüldü.
Öte yandan bu yıl 88 gazeteci savaş meydanlarında ve bombalı saldırılar sırasında mesleğini icra ederken öldü ya da öldürüldü. Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü 1995 sonrasının en yüksek kayıp sayısına ulaşıldığı 2012 yılında, organize suç şebekeleriyle, uyuşturucu kaçakçıları, militan dinciler ve adı yolsuzluğa karışmış devlet görevlilerinin talimatıyla öldürülen gazeteci sayısının arttığına da dikkat çekti.
Öte yandan ülke nezdindede halkın haber alma özgürlüğüne çoğu kez perde çekildi.
Bu yıl KKTC'de gazetecilerin polis şiddetine maruz kalmasının yanı sıra, bürokratik kesimlerce haberleri sansürlenmiştir.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.