Dünyanın en ilginç ülke sınırları

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan 193 ülkeden bazılarının sınır hatlarını yürüyerek bile geçmek mümkün.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan 193 ülkeden bazılarının sınır hatlarını yürüyerek bile geçmek mümkün.
Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki 256 kilometre uzunluğunda ve 3.8 kilometre genişliğindeki askeri donatımdan tecrit edilmiş bölgede bir zamanlar Kuzey Kore tarafında 160 metre uzunluğundaki direğe asılı 270 kilogram ağırlığında dev bir bayrak dalgalanıyordu.
Her iki tarafın da görüşmelerde bulunduğu ortak bir güvenlik alanı da bulunan bu noktada iki ülke de dev hoparlörler ve balonlar aracılığı ile birbirlerine karşı propaganda yapabiliyor.
8848 metre yükseliğindeki Everest Dağı bir başka ilginç sınır noktası.
Everest Dağı, Çin ve 1950'ye kadar Çin işgali altında bulunan Nepal sınırını oluşturuyor. Zorlu zirveye tırmanmayı başaran kişiler hem her iki ülkenin sınırında durabilir hem de dünyanın çatısından manzarayı izleyebilir.
Hindistan ve Bangladeş arasındaki sınır hattı da oldukça ilginç.
Dahala Khagrabi, etrafı Bangladeş toprağı ile çevrelenmiş bir Hindistan toprağı. Dahala Khagrabi'yi çevreleyen Bangladeş toprağını da bir başka Hindistan toprağı çevreliyor.
İtalya'da ilginç sınır hatları olan bir başka ülke.
Vatikan, Roma şehrinin içerisinde kendi kendini yöneten bir ülkedir. Ayrıca dünyanın en eski cumhuriyetlerinden biri olan San Marino da İtalya tarafından çevrelenmiş ufak bir diğer ülke.
Dünya'da üç ülkenin sınırlarının birleştiği 175 nokta bulunuyor fakat 4 ülkenin sınırlarının birleştiği yalnızca 1 nokta var.
Afrika'nın güneyinde bulunan Zambiya, Namibya, Zimbabve ve Botsvana ortak sınır noktasına sahip tek 4 ülke. Fakat uzmanlar teknik olarak ortada bulunan 150 metre boşluktan dolayı burada yalnızca 3 ülkenin sınırlarının kesiştiğini söylüyor.
En ilginç sınırlardan birisi de 2. Dünya Savaşı sonrası ayrılan Doğu ve Batı Almanya'ya ait. O dönemde başkent Berlin, Doğu Almanya tarafında yer alıyordu fakat şehri ikiye bölen Berlin Duvarı, Batı Berlin'i Batı Almanya'da çevrelenmiş bir bölge durumuna getiriyordu.
Berlin Duvarı 1989 yılında yıkıldı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.