Johnson and Johnson firmasının koronavirüs aşısının AB'de kullanımı için başvuru yapıldı

Johnson and Johnson firmasının, koronavirüse karşı geliştirdiği aşının Avrupa Birliği'nde kullanımı için Avrupa İlaç Ajansına (EMA) başvurduğu bildirildi.

AB'nin ilaç düzenleyicisi EMA'dan yapılan açıklamada, Johnson and Johnson şirketinin ilaç kolu olan Janssen-Cilag International N.V. tarafından "Koronavirüs Vaccine Janssen" adlı aşı için başvuru yapıldığı belirtildi.
EMA'nın aşıya ilişkin ön değerlendirme sırasında bazı verileri incelediği, başvuruyla ilgili kararın hızlandırılmış bir takvim dahilinde mart ayı ortasına kadar verilmesinin beklendiği kaydedildi.
Johnson and Johnson tarafından geliştirilen aşı tek doz olarak uygulanıyor. Aşının Koronavirüsü önlemede yüzde 66 oranında başarılı olduğu bildirilmişti.
AB'nin Johnson and Johnson şirketiyle 400 milyon doz aşı almak üzere sözleşmesi bulunuyor.
Johnson and Johnson, EMA'ya Koronavirüs için başvuran dördüncü firma oldu. EMA, daha önce BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca firmalarının aşılarının AB'de kullanılması konusunda tavsiye kararı vermişti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.