DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Kanada Dışişleri Bakanı’ndan İsrail'e Gazze'deki insani yardımı artırma çağrısı

Kanada Dışişleri Bakanı’ndan İsrail'e Gazze'deki insani yardımı artırma çağrısı

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, Münih konferansında İsrailli mevkidaşı Gideon Saar'a ülkesinin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik insani yardımı arttırma arzusunu dile getirdiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 17/02/25 16:15
okuma süresi: 2 dak.
Kanada Dışişleri Bakanı’ndan İsrail'e Gazze'deki insani yardımı artırma çağrısı
A- A A+

Joly, X platformunda İsrail Dışişleri Bakanına Gazze'deki ateşkes anlaşmasının uygulanmaya devam etmesi gerektiğini vurguladığını belirtti. Bakan günün erken saatlerinde Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile yaptığı görüşmede, ülkesinin Batı Şeria'daki durumdan duyduğu derin endişeyi dile getirdiğini ifade etti. X platformunda Kanada'nın Gazze Şeridi'nin yeniden inşasında Filistinlilere yardımcı olacağını vurgulayan Bakan, Başbakan ile Gazze ateşkesini görüştüğünü kaydetti. Kanadalı Bakan, ülkesinin sürdürülebilir barış ve güvenliğe ulaşmanın tek yolu olarak, iki devletli çözüme olan sarsılmaz bağlılığını vurguladı.

İsrail'in Batı Şeria'daki askerî harekâtı, 21 Ocak'ta Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılmasının ardından başladı. Binlerce Filistinli evlerinden oldu. Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre İsrail, Cenin ve Tulkerim'de onlarca kişinin ölümüne ve onlarca evin yıkılmasına neden olan saldırılarının ardından operasyonlarını, Batı Şeria'da Nur Şems ve al-Faria kampları da dahil olmak üzere yeni bölgeleri kapsayacak şekilde genişletti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.