“Geri Dönüşüm Kâğıttan Sanat Ve İfadeler” sergisi açılıyor

“Geri Dönüşüm Kâğıttan Sanat Ve İfadeler” sergisi 12 Eylül Salı Günü İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde açılıyor.

“Geri Dönüşüm Kâğıttan Sanat Ve İfadeler” sergisi 12 Eylül Salı Günü İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde açılıyor. Sergide Feza Sanıvar’ın el yapımı kâğıttan ürettiği çalışmalar ile Diren Sanıvar’ın akrilik ve suluboya resimleri sanatseverlerle buluşacak.
Feza Sanıvar’ın el yapımı kâğıttan ürettiği çalışmaların ile Diren Sanıvar’ın akrilik ve suluboya resimlerinin yer aldığı “Geri Dönüşüm Kâğıttan Sanat ve İfadeler” isimli serginin açılışı 12 Eylül 2023 tarihinde saat 18:00’de İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu tarafından gerçekleştirilecek.
20 Eylül 2023 tarihine kadar sanatseverlerin izlenimine sunulacak sergide, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi ve AKM Küratörü Bedia Kale’nin düzenlemesiyle, Feza Sanıvarı’ın ve Diren Sanıvar’ın 2022 – 2023 yılları arasında üretmiş oldukları el yapımı doğal kâğıttan oluşturulan eserler, akrilik ve suluboya resim çalışmalarından bir seçki yer alacak.
Feza Sanıvar ve Diren Sanıvar tüm sanatseverleri sergilerine davet ederken, bu serginin gerçekleştirilmesi için önemli katkılarda bulunan Kültür Dairesi Müdürü Sn. Şirin Zaimağaoğlu’na, serginin küratörlüğünü gerçekleştiren Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Görevlisi Bedia Kale’ye, teşekkürlerini ifade ettiler.
DİREN SANIVAR
2004 yılında Lefkoşa’da doğdu, resime olan ilgisi ve tutkusu ile tanınmaktadır.
Lise eğitimini Girne Amerikan Koleji’nde tamlamadıktan sonra eğitimine, sanata olan tutkusundan dolayı Doğu Akdeniz Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü’mde devam etmiştir.
Diren, karakalem, akrilik, suluboya ve guvaş boya gibi farklı malzemelerle kendine has geliştirdiği teknikle ürettiği çalışmalarını ilk kez bu sergi ile sanatseverlerle buluşturuyor.
Diren Sanıvar’ın birçok çalışmasında kendisini model olarak kullandığı ve çoğunluğunu portre ağırlıklı olarak çalışmış olduğu eserlerini izleme sansı bulacağınız “İfadeler” sergisi, onun sanat hayatına ilk adımlarından biri olmasından dolayı ayrı bir önem taşımaktadır.
Eserlerini ilk kez sanatseverlerle buluşacak olan Diren, izleyicilere insan duygularını görsel olarak hissetmeyi ve anlatmayı amaçladığını belirtmektedir.
Küçük yaşlardan itibaren çizime olan ilgisinden dolayı okulda ve boş zamanlarında kendisini geliştirecek çalışmalar yaparak değerlendiren Diren Sanıvar, resim çalışmalarına Girne’deki evinde devam etmektedir.
FEZA A. SANIVAR
Limasol’da doğdu. Resim sanatına olan ilgisi lise yıllarında başlayan Feza A. Sanıvar özel sebeplerden dolayı akademik olarak sanat eğitimine devam edemedi.
Kendi atölyesinde yaptığı çalışmalarıyla üretimini ve yaratımını sürdürdü.
Lise sonrası biriktirdiği çizimlerini bir gün radyoda duyduğu bir resim değerlendirme kurulu birliğine sunması ile sanat Sanıvar’ın hayatında daha önemli bir yer almaya başladı.
Kısa sürelerle üç değerli hocanın atölyelerinde çalışma fırsatı buldu. Bu çalışmaların ardından sanat yolunda yalnız devam etme kararı aldı. Kendini sanatla iç içe bulduğunu söyleyen Feza Sanıvar seramik, ebru, dikiş nakış gibi sanatın her dalını deneme ve yanılma yolları gibi uzun bir süreçte resim sanatı ile birleştirerek yoluna devam ederek, araştırmacı yönünü farklı teknikler ve denemelerle birleştirerek kendi sanatını geliştirdi.
Son dönemlerde bitkilerden yarattığı geri dönüşüm kâğıt sanatı konusunda eserler yaratan Sanıvar’ın Kıbrıs’ın cemile çiçeğinden (begonvil) yaptığı kâğıtlar, özel ödül olarak ülkemize gelen sanatçılara verilmiş ve özel koleksiyonda korumaya alınmıştır. Kendi araştırmaları sonucunda, padişah kılıcı veya halk arasında kaynanadili diye bilinen bitkiyi de kâğıda dönüştürmüştür.
Ayrıca Keçe sanatını adamıza getirip yaptığı etkinliklerle sanatseverlere tanıtmıştır.
Bunun yanında ülkemizde ipek kozasından yaptığı sabunları da basında yer almıştır.
On iki kişisel sergi ve çok sayıda karma sergide yer aldı. Ayrıca seramik dalında mansiyon ve resim dalında ödülleri bulunmaktadır.
Feza Sanıvar Kıbrıs’a has bitkiler ve sanatsal özellikleri kullanarak yaptığı araştırmalarını ve çalışmalarını Girne’de bulunan kişisel atölyesinde sürdürmektedir.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.