EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

BOE’den erken faiz indirimi beklentileri güçlendi

BOE’den erken faiz indirimi beklentileri güçlendi

İngiltere Merkez Bankası’nda iki şahin üyenin bu kez pas geçilmesini tercih etmesi piyasalarda erken faiz indirimi fiyatlamalarına neden oldu.

Yayın Tarihi: 22/03/24 08:20
okuma süresi: 2 dak.
BOE’den erken faiz indirimi beklentileri güçlendi

İngiltere Merkez Bankası’nda önceki aylarda faiz artışı yönünde oy kullanan iki şahin üyenin bu kez pas geçilmesini tercih etmesi piyasalarda erken faiz indirimi fiyatlamalarına neden oldu.

Yatırımcı fiyatlamaları, veri tahminleri ve İngiltere seçim takvimi ilk faiz indiriminin haziran ayında gerçekleşebileceğine işaret ediyor. BOE’nin dünkü yönlendirmesiyle faiz indirimine zemin hazırladığını savunan Nomura Ekonomisti George Buckley “İbre bankanın düşündüğümüzden daha hızlı -ağustos yerine haziran- hareket etmesini gösteriyor” yorumunu yaptı.

Azalan doğalgaz fiyatlarıyla birlikte İngiltere enflasyonu nisan ayında BOE hedefi olan yüzde 2’ye gerileyebilir. EY Item Club’ın Baş Ekonomi Danışmanı Martin Beck “Çekirdek enflasyon ve BOE üyelerinin endişelenmesine neden olan faktörler bile daha ılımlı görünmeye başlıyor” dedi.

Ayrıca seçim yaklaştıkça iktidardaki Muhafazakar Parti milletvekilleri konut kredisi maliyetlerinin düşürülmesi için bankaya yönelik baskısını artırıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.