Rum piyasasına yeni hellim üreticisi...

Yunanistan'ın en büyük peynir üreticisi şirketlerinden "Dodoni" şirketine bağlı "Dodoni Dairy Products (Cyprus) Ltd'nin", hellim ve lor (nor) peyniri üretmek için, Limasol'da bir tesis kurulması yönünde hareket etmekte olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Dodoni şirketinin üç yıl önce el değiştirdiğini ve sermayesinin çoğunun artık yabancı olduğunu yazdı. Gazete, şirketin bu hareketinin, Rum ekonomisi, aynı zamanda Rum süt ürünlerinin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Fabrikanın 2016 baharında faaliyete geçmesinin beklendiğini kaydeden gazete, şirketin, kendisine hammadde olarak süt verecek hayvan üreticileriyle temas içerisinde olduğunu kaydetti.
Gazete, Dodoni şirketinin, 29 Eylül'de, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis'in de hazır bulunacağı bir etkinlikte, Rum kesiminde tesis kuracağını ilan edeceğini ekledi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.