GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs'ın güneyinde 13 Şubat’a kadar 44 binin üzerinde kişi aşılandı

Kıbrıs'ın güneyinde 13 Şubat’a kadar 44 binin üzerinde kişi aşılandı

Rum Sağlık Bakanlığı, 13 Şubat’a kadar 44 binin üzerinde kişiye koronavirüs aşısı yapıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 15/02/21 17:40
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs'ın güneyinde 13 Şubat’a kadar 44 binin üzerinde kişi aşılandı

Rum Sağlık Bakanlığı, aşı merkezlerinde, 13 Şubat’a kadar toplam 44 bin 429 kişiye Koronavirüs aşısı yapıldığını duyurdu.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplam 29 bin 592 kişiye ilk doz aşılarının yapıldığını, 14 bin 837 kişinin de ikinci doz aşısının yapılarak aşılanmasının tamamlandığı belirtildi.
 
Aşı randevuları için aşı elektronik kapısının 76 yaş ve üzeri için açıldığı ifade edilen basın açıklamasında, kamu ve özel sektördeki diğer sağlık personelinin aşılanma prosedürünün ise devam etmekte olduğu kaydedildi.

Eczacıların aşılanması pazartesi günü başlayacak, diğer sağlık çalışanlarının aşıları şubat ayı içinde yapılacak.
 
Hassas gruptaki kişilere öncelik verilmesini belirlemek üzere kurulan ad hoc komitesinin tavsiyesi ile Talasemi gibi kan ihtiyacı olan belirli gruptaki hastaların aşılanmasının gelecek hafta başlayacağı duyurulan basın açıklamasında, hassas grupların aşılanmasının Mart 2021’in başından itibaren hızlanmasının beklendiği kaydedildi.

15 Şubat Pazartesi’nden itibaren Güney Kıbrıs genelinde çalışan aşı merkezlerine ek olarak üç kişilik bir aşı personeliyle Limasol’da Spyros Kyprianou spor merkezinde yeni bir aşı merkezi de faaliyete geçecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.