GAÜ - Florence Nightingale arasındaki protokol iptal mi edildi?

Yaklaşık 6 ay önce Girne Amerikan Üniversitesi, İstanbul'daki Florence Nightingale Hastanesi ve İstanbul Bilim Üniversitesi ile işbirliği içinde, Girne'de 160 milyon Euro'luk çevreye duyarlı hastane kuracağını ilan etmişti. Ancak Bilim Üniversitesi Rektör Danışmanı Yavuz Tunç, böyle bir işbirliğinin bulunmadığını, GAÜ'nün bir sağlık kompleksi kurması halinde teknik destek sağlayabileceklerini açıkladı.

GAÜ Nisan 2013 tarihinde, Florence Nightingale Hastanesi ile işbirliği içinde Girne'de 12 poliklinik, acil servis ve yoğun bakım servisinin yanı sıra bağımlılıktan kurtulma, sağlıklı yaşam ve güzellik merkezini de bünyesinde barındıracak bir sağlık kompleksinin iki sene içinde tamamlanacağını duyurmuştu.
BİLİM ÜNİVERSİTESİ REKTÖR DANIŞMANI GAÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMADIĞINI SÖYLEDİ
Ancak Bilim Üniversitesi Rektör Danışmanı Yavuz Tunç'un GAÜ ile hastane kurma gibi bir işbirliği içinde olmadıklarını açıklaması kafalarda soru işareti doğurdu.
TUNÇ: "HASTAHANE AÇMAYIZ, GAÜ'YE ANCAK TEKNİK DESTEK SAĞLAYABİLİRİZ"
Kıbrıs Postası'na konuşan Yavuz Tunç, Bilim Üniversitesi olarak bu tip projelere her zaman teknik destek sağlayabileceklerini ifade ederek, GAÜ'ye de teknik olarak destek olabileceklerini ancak hastane kurma gibi bir işbirliği içinde olmadıklarını kaydetti.
Bilindiği üzere, Nisan ayında, Girne'de düzenlenen bir imza töreni ile GAÜ ve İstanbul Bilim Üniversitesi arasında sağlık alanında işbirliği protokolu imzalanmıştı. Protokole, GAÜ adına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Çavlan Çiftçi imza koymuştu.
NİSAN 2013'TE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU İMZALANMIŞTI...
Öte yandan 21 Nisan 2013 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nin Ekonomi ekinde yer alan "KKTC'ye yeşil hastane" başlıklı haber ile de, Girne Amerikan Üniversitesi, Florence Nightingale Hastanesi ile sağlık alanında işbirliği protokolü imzaladığı duyurulmuştu.
"BURADA TEDAVİ OLANLAR GEREKİRSE İSTANBUL'DAKİ HASTANELERİMİZE YÖNLENDİRİLECEK" DENMİŞTİ...
Bilim Üniversitesi Rektör Danışmanı Yavuz Tunç'un, Florence Nightingale Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak gösterildiği habere göre, Tunç imza töreninde yaptığı konuşmada "Artık KKTC'li ve Girne'li olduk. Burada tedavi olan, eğer daha ileri aşamada müdahale gerektirecek durumlar ortaya çıkarsa, İstanbul'daki hastanemize yönlendirilecek. Farklı ve avantajlı bir çalışma politikası takip edilecek" dedi.
Yavuz Tunç'un imza töreninde yaptığı konuşmanın ardından altı ay sonra , Kıbrıs Postası'na GAÜ ile hastane konusunda işbirliğinin olmadığını söylemesi işbirliği protokolünün hayata geçemeyerek iptal edildiği düşüncesini getirdi.
İlgili haber
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.