SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

İlk bin gün şekersiz beslenen bebekler yaşam boyu sağlık avantajı elde ediyor

İlk bin gün şekersiz beslenen bebekler yaşam boyu sağlık avantajı elde ediyor

Dünyanın dört bir yanında yapılan bilimsel çalışmalar, şeker tüketmenin insan sağlığına olumsuz etkileri ortaya koymuş durumda. Science dergisinde yayınlanan bir araştırma ise doğduktan sonra bin gün boyunca şekerden uzak duran bebeklerin hayat boyu sağlık açısından yaşadığı avantajlara dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 02/11/24 21:00
okuma süresi: 2 dak.
İlk bin gün şekersiz beslenen bebekler yaşam boyu sağlık avantajı elde ediyor
A- A A+

Bir bebeğin iki yaşına gelene kadar tükettiği besinler, hayat boyu sağlığını etkileyecek öneme sahip. Bu noktadan yola çıkan bilim insanlarının büyük çoğunluğu, yaşam boyu süren şeker alışkanlığının tam da söz konusu olan zaman aralığında oluşacağı konusunda hemfikir.

HAMİLE KALINAN DÖNEME DİKKAT!

İkinci Dünya Savaşı sonrasında İngiltere'de gıdalara yönelik karne sisteminin Eylül 1953’te sona ermesinin ardından ortalama şeker tüketimi yaklaşık 41 gramdan (10 şeker küpü) 80 grama (20 şeker küpü) çıktı. Araştırmacılar, İngiltere’deki genetik veritabanı Biobank verilerinden yararlanarak, 1951-1956 yılları arasında doğmuş ve sağlıkları düzenli olarak izlenen 60 bin kişiyi inceledi.

Sınırlı şeker tüketen bebeklerin obeziteye yüzde 30 daha az yakalandığını saptayan Güney California Üniversitesi ekibinin yanı sıra bir diğer çalışmada da, yaşla birlikte tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon riskinin arttığı ancak bu artışın, annelerin şeker karnesinin sona erdiği dönemde hamile kaldığı bebeklerde daha hızlı gerçekleştiği bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.