EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS, iki fotoğraf arasındaki farkı açıkladı: İhtiyaç olan bir okul harabe, ikinci fotoğraf da ihtişamla yükselen külliye

KTÖS, iki fotoğraf arasındaki farkı açıkladı: İhtiyaç olan bir okul harabe, ikinci fotoğraf da ihtişamla yükselen külliye

KTÖS, bir okula ait harabe olan fotoğrafı ve külliye inşaatına ait bir fotoğrafı paylaştı. Açıklamada, iki fotoğraf arasındaki fark şöyle açıklandı: “Birinci fotoğrafta ülkenin ihtiyacı olan bir okul harabe haldeyken, ikinci fotoğrafta ihtiyaç olmayan külliye ihtişamla yükseliyor.”

Yayın Tarihi: 12/08/24 10:30
Güncelleme Tarihi: 12/08/24 10:54
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS, iki fotoğraf arasındaki farkı açıkladı: İhtiyaç olan bir okul harabe, ikinci fotoğraf da ihtişamla yükselen külliye

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), eğitimdeki önceliklerin göz ardı edildiğini savundu. Sendikadan yapılan açıklamada, bir okula ait görsel ve külliye inşaatına ait görsel paylaşıldı ve iki fotoğraf arasındaki 7 farkın bulunması istendi.

KTÖS’ten yapılan açıklama şöyle:

“KTÖS: İki fotoğraf arasındaki 7 farkı bulabilir misiniz?

KTÖS olarak, ülkemizin eğitim sisteminde yaşanan ihmal ve yetersizlikleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Eğitimdeki önceliklerin göz ardı edilmesi ve kamusal kaynakların nerelere harcandığı gerçeğini yansıtan iki fotoğraf, durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır.

İki fotoğraf arasındaki 7 farkı bulalım:

1. Birinci fotoğrafta ülkenin ihtiyacı olan bir okul harabe haldeyken, ikinci fotoğrafta ihtiyaç olmayan külliye ihtişamla yükseliyor.

2. İlk fotoğrafta okulun yıkıntı halinde bırakıldığı görülürken, külliye inşaatı hızla devam ediyor.

3. Harabe haldeki okullara bütçe ayrılmazken, külliye için 2 milyar 497 milyon TL harcandı. Bununla birlikte ‘ İç Mekan Düzenleme, Cami Tamamlama ve Otopark ile Sosyal Donatıların İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında 1 milyar 998 milyon TL’ye pazarlık usulü ihale edildi. Maliyeti 4 milyar 495 milyon TL’ye yükseldi.

4. Okulun yıkıntı hali, halkın temel ihtiyacı olan kamusal eğitime verilen değeri yansıtırken; külliye, kişilerin prestij kaygısını ortaya koyuyor.

5. Önceliğimiz olması gereken eğitimin yıkıntı halde bırakılması, toplumun geleceğini tehlikeye atıyor.

6. Bir tarafta halk için yıkıntı haldeki bir okul, diğer yanda sadece seçkin bir kitleye hitap eden gösterişli bir külliye.

7. Kamusal eğitim kurumları ihmal edilirken, külliye inşaatı çok kısa bir zamanda tamamlanıyor.

Bu iki fotoğraf arasındaki farklar, eğitim sistemimize verilen önemi ve kamusal kaynakların nasıl kullanıldığını açıkça gözler önüne seriyor. Bizler, ülkemizin geleceği için eğitimin önceliklendirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz çünkü çocuklarımızın geleceği, gösterişten daha önemli.”

Bonus: İMO verilerine göre standart bir okulun m² maliyeti  25,615 TL’dir. 1800 m² standart bir okulun maliyeti 46.1 milyon TL’dir. Külliye maliyeti ile 97 okul yapılabilirdi.               Burak Maviş

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.